2015-09-11 09:32  |  Pressmeddelande

Blekingetrafiken utökar satsningen med Hockeybussar

Blekingetrafiken kör extrainsatta Hockeybussar till och från KHK:s hemmamatcher även denna säsong. I och med KHK:s avancemang till SHL utökas trafikutbudet från och med första hemmamatchen den 16 september med extrainsatta bussar på linje 2 Jämjö, linje 3 Hässlegården, linje 4 Rödeby och linje 5 Nättraby-ABB Arena-Centrum. Bussarna avgår 15 minuter efter slutsignal.


– Konceptet från föregående säsong är detsamma, vilket innebär att vi helt anpassar oss efter slutsignal. På så sätt kan besökarna räkna med bussen oavsett veckodag, om matchen går till förlängning eller straffläggning. Den stora nyheten för säsongen är att vi utökar extratrafiken till och från ABB Arena på flera linjer, berättar Pär Welander, Trafikplaneringschef på Blekingetrafiken. 

Utöver de extrainsatta Hockeybussarna, som avgår från parkeringen framför den tillfälliga entrén, finns befintlig linjetrafik med linje 5 Nättraby-ABB Arena-Centrum. De ordinarie turerna med linje 5 avgår som vanligt från hållplats ABB Arena. 

Samarbete för en bättre trafiksituation

Den fortsatta satsningen och utökningen av Hockeybussen är även ett önskemål från KHK som vill förbättra och förenkla trafiksituationen på området. Tillsammans med Blekingetrafiken har man inför säsongen tittat på olika möjligheter för att skapa en bättre trafikmiljö. 

– Vi har ett bra samarbete med Blekingetrafiken och är mycket positiva till utökningen av Hockeybussen. Vi ser nu fram emot en bra säsong tillsammans med spelare, fans och Blekingetrafiken, säger Niclas Skoglund, Press- och kommunikationsansvarig, KHK. 

Mer information om Hockeybussen finns på blekingetrafiken.se och i Reseplaneraren.

 

För mer information:

Pär Welander, Trafikplaneringschef, Blekingetrafiken 
E-post: pär.welander@blekingetrafiken.se 
Mobil : 0709-56 90 06 

Niclas Skoglund, Press- och kommunikationsansvarig, KHK
E-post: niclas.skoglund@khk.se 
Mobil: 0723-12 20 45