2016-05-09 16:12  |  Pressmeddelande

Idag börjar Sommarkortet att säljas

Idag börjar Blekingetrafiken sälja en efterlängtad produkt - Sommarkortet. Sommarkortet gäller för obegränsat resande mellan 15 juni och 15 augusti på buss, tåg och Sturköpendeln. 

Res i hela Blekinge, hela sommaren.

– Sommarkortet är en efterlängtad produkt hos våra kunder. Med ett Sommarkort kan man resa obegränsat i sommar och med ett Sommarkort för Blekinge och ett för Skåne kan man resa obegränsat i och mellan de två länen. Vi har lyssnat på våra kunders önskemål, säger Magnus Johansson, Ordförande Trafiknämnden, Region Blekinge.

Med Sommarkortet kan du ta dig var du vill i hela Blekinge under hela sommaren för endast 625 kr. Kortet är opersonligt och kan användas av vem som helst inom familjen eller kompisgänget och gäller den 15 juni och 15 augusti på alla tåg och bussar inom Blekinge. Sommarkortet gäller även ombord på Sturköpendeln, dock inte på våra övriga skärgårdsbåtar.

Fakta om Sommarkortet:

- En vuxen får ta med sig två barn under 7 år.
- Med två Sommarkort kan två vuxna (över 20 år) och upp till tre barn/ungdomar (under 20 år) resa tillsammans. Vill man ta med fler barn måste man betala barnbiljett för dem, även om de är under 7 år.
- Med två Sommarkort kan fem unga under 20 år resa tillsammans.
- Registrera Sommarkortet i Webshopen på blekingetrafiken.se. Då kan du enkelt spärra kortet om du skulle tappa bort det och då skickas ett nytt hem till dig.
- Med ett Sommarkort i Blekinge och ett i Skåne kan du resa obegränsat i och mellan de två länen.


För mer information:
Magnus Johansson, Ordförande Trafiknämnden, Region Blekinge
E-post: magnusj.gredeby@gmail.com
Mobil: 0708-10 98 50

Anna Claesson, Marknad och försäljningschef, Blekingetrafiken
E-post: anna.claesson@blekingetrafiken.se
Mobil: 0709-569 030