2016-05-13 09:14  |  Pressmeddelande

Rekordmånga anmälda till årets Blodomloppet i Karlskrona

Med bara några dagar kvar till årets Blodomloppet i Karlskrona kan vi konstatera att rekordmånga anmält sig - över 5700 personer, att jämföra med förra årets 5000. Att så många kommer att springa loppet den 16 maj är mycket tack vare lokala samarbeten med bland andra Blekingetrafiken. Fria resor med buss och tåg i Blekinge, samt Sturköpendeln, till och från motionsloppet ingår nämligen i anmälan.  


Blodomloppet finns på flera orter i Sverige och arrangeras i Karlskrona av KA2 IF samt Blodcentralen i Blekinge. Tävlingen går ut på att promenera, lunka eller springa, individuellt eller i lag. Målet är att få fler blodgivare. Blodomloppet i Karlskrona äger rum på Västra Mark den 16 maj. Första starten är klockan 17.00 då barnens Lilla Blodomloppet börjar.

De som deltar i Blodomloppet reser fritt med Blekingetrafiken till och från loppet. Erbjudandet gäller för buss- och tågresor i Blekinge, samt Sturköpendeln, den 16 maj mellan kl. 15-24. Nummerlappen fungerar som biljett.

”Att kunna åka fritt på nummerlappen tror vi är ett bra sätt att få fler att testa att resa kollektivt”, menar Anna Claesson, marknads- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

”Blekingetrafikens insats i Blodomloppet är av väldigt stor vikt för att ett arrangemang av denna kaliber ska flyta på, på ett bra sätt” säger Patrik Stenlund, ordförande i KA2 IF och fortsätter: ”Trafiksituationen runt idrottsplatsen är ansträngd och jag hoppas så många som möjligt tar chansen att åka gratis på sin nummerlapp”.


För information om Blodomloppet
Göran Lindqvist, evenemangssamordnare, KA2 IF
E-post: ng.lindqvist@gmail.com
Mobil: 0709-166 107

För information om trafiken:
Anna Claesson, marknads- och försäljningschef, Blekingetrafiken
E-post: anna.claesson@blekingetrafiken.se
Mobil: 0709-569 030