Upptäck den sagolika ön
- Hanö, Sölvesborg

Hanö är ett välbesökt utflyktsmål i Hanöbukten utanför Sölvesborg. En klippö med möjligheter till bad, avkoppling, strövtåg i varierad natur och spännande sevärdheter. Platsen har gett upphov till många berättelser och sägner. Bland annat finns det gåtfulla Drakamärket, grottan Rövrakulna som sägs ha gömt både sjörövare och snapphanar, samt fotavtryck från påstådda jättar.

Du kan också besöka Hanö fyr på toppen av ön, träffa på dovhjortar och se den engelska kyrkogården som härstammar från Napoleonkrigens tid. Det finns en gästhamn med handelsbod och välmarkerade vandringsstigar. På Hanö kan du ta en matbit på restaurang Kapten Haddock, till resturangen hör också en lanthandel. Föredrar du nygräddade våfflor kan du besöka Hanöborg eller en Hanö har en egen dag den 22 juli och den 30 juli är det opera på ön. Den 19 augusti firas Internationella Fyrdagen på ön.

Åk buss linje 432 från Sölvesborg resecentrum till Nogersund och åk vidare med M/F Vitaskär. Biljett till båten köper du ombord. Information om Skärgårdstrafiken hittar du här. Din bussbiljett köper du enklast i vår app Snabbiljetten om du åker inom Sölvesborgs kommun, eller i vår app Reseplaneraren om du kommer från någon annan kommun. I Reseplaneraren kan du också söka din resa.

Upptäck mer av Hanö här.

Så tar du dig hit