Reser du ofta samma sträcka?

Eller reser du inom samma område? Då ska du välja något av våra Periodkort. 

 

Vi tar dig till sommarens alla höjdpunkter!

Årets nyhet är att du kan köpa sommarerbjudandet som en digital biljett eller som ett plastkort. Sommarerbjudandet gäller från 15 juni till 18 augusti under dygnets alla timmar på bussar, tåg och båtar i Blekinge.

Sommarbiljetten 2019

Få rabatt med Sommarbiljetten

  • Barn 7-19 år får 40 % rabatt och betalar 417 kronor.
  • Student får 25 % rabatt och betalar 521,25 kronor. Läs mer om vad som gäller för dig som är högskolestudent.
  • Senior 65+ får 25 % rabatt och betalar 521,25 kronor. Denna rabatt gäller även för färdjänstberättigade, oavsett ålder. Färdtjänstberättigad ska vid kontroll kunna uppvisa sitt färdtjänstkort tillsammans med legitimation.
  • Vuxen betalar ordinarie pris och betalar 695 kronor.

Ladda ner senaste versionen av appen "Blekingetrafiken" på App Store (från iOS 10.0) eller Google Play (från Android 5.0). Betalning i appen sker via Swish och rabatterna gäller endast vid köp av Sommarbiljetten i appen "Blekingetrafiken".

Tips! Registrera dig för Mitt konto i appen för vår förlustgaranti. Om du tappar bort din mobiltelefon så kan du logga in med dina kontouppgifter på den nya mobiltelefonen för att få tillgång till dina köpta biljetter.

Ordinarie pris med Sommarkortet

Sommarkortet kostar 695 kronor. Du kan köpa Sommarkortet från 6 maj i vår webshop, hos turistbyrån i Karlskrona och Karlshamn, något av våra ombud eller återförsäljare. Kom ihåg att registrera ditt Sommarkort i vår webshop för vår förlustgaranti. Sommarkortet omfattas ej av rabatter.

Sommarkortet 2019

Sommarkortet 2019

Så köper du Sommarbiljetten i appen

Bra att veta om vårt sommarerbjudande

Reser du ofta samma sträcka?

Då kan det vara en riktigt bra idé att skaffa ett Månadskort. Med det får du 30 dagars fria resor inom den stad, den kommun, det område eller det län du valt. 

Tänk på att återanvända ditt kort, då priset för ett nytt är 20 kr.

Resor utanför Blekinge

Autoladda ditt Resekort

Här kan du köpa och ladda ditt Resekort!

Här kan du ladda

Mer information

Hej Student!

Vid resa med Studentkortet ska det digitala Studentkortet eller
Mecenatkortet med studentresesymbolen (se symbol nedan) uppvisas i app i mobiltelefon tillsammans med giltig fotolegitimation. De fysiska plastkorten avseende Studentkortet eller Mecenatkort är inte längre giltiga som studentreselegitimation.

Med Studentkortet kan du resa hur mycket du vill med buss och tåg, inom de zoner du valt, i 30 dagar.

Rabatten på 25 % gäller även för länsöverskridande resor till följande län; Kalmar, Kronoberg, Skåne, Halland och Västra Götaland.

Tänk på att återanvända ditt Resekort, priset för ett nytt är 20 kr.

Autoladda ditt Resekort

Här kan du köpa och ladda ditt Resekort!

Här kan du ladda

Mer information

Reser du mest på kvällar och helger?

Prova då Fritidskortet. Då kan du resa obegränsat med buss och tåg i 30 dagar under vardagskvällar mellan kl 17-4, och helger. Under lördag och söndag gäller kortet från fredag kl 17 till måndag kl 4. Du kan också resa alla röda dagar från kl 17 dagen innan till kl 4 dagen efter. Fritidskortet fritid finns i tre versioner: 1 zon, 2 zon och länsgiltighet.

Tänk på att återanvända ditt kort, då priset för ett nytt är 20 kr.

Autoladda ditt Resekort

Här kan du köpa och ladda ditt Resekort!

Här kan du ladda

Mer information

Tar du bilen eller cykeln ibland?

Vi älskar bilister som åker kollektivt ibland. Vi har kortet som passar dig, Flex 20 dagar. Kortet som gör det enklare att pendla med kollektivtrafiken.

Med Flex 20 dagar får du 20 resdygn att fritt nyttja under 60 kalenderdagar. Du aktiverar ett resdygn vid din första resa på dygnet. Kortet kan autoladdas i Webshopen på Mina sidor.

Tänk på att om du reser med tåg måste du aktivera ditt kort innan du går ombord varje gång du ska starta ett nytt resdygn.

Här kan du köpa och ladda ditt Resekort!

Här kan du ladda

Mer information

Res obegränsat under 24 eller 72 timmar med Resekortet 24/72. Kortet gäller ombord på alla våra bussar och tåg.

 

Resekort 24 timmar

Resekort 72 timmar

Här kan du köpa Resekort 24/72

Vi tar dig till sommarens alla höjdpunkter!

Nu har regionfullmäktige beslutat att skolungdomar i Blekinge ska få ett gratis Sommarkort. Kortet skickas ut snarast och du får det i din postlåda i slutet av vecka 26.

Med Sommarkort skolungdom reser du gratis ombord på buss, tåg och båt i Blekinge under dygnets alla timmar till och med den 18 augusti. Kortet är personligt, det kan inte lånas ut till någon annan och gäller alltså endast för dig vars namn det står på kortet. Kortet är en värdehandling. 

Elever i länets kommuner som vårterminen 2019 har lämnat årskurserna 6–9 i grundskolan eller grundsärskolan, årskurserna 6-10 i specialskolan och årskurserna 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan får ett gratis Sommarkort skolungdom av Blekingetrafiken.

IM-elever som skrevs in höstterminen 2017 eller senare och varit inskrivna vårterminen 2019 är berättigade till ett gratis Sommarkort. IM-elever finns med i skolornas listor och behöver därför inte ansöka om ett gratis Sommarkort.

Från 27 juni kan skolungdomen registrera sitt Sommarkort skolungdom genom att skapa ett eget konto på Mina sidor.

Sommarkort skolungdom 2019

Reser du ofta och vill få ner totalkostnaden?

Då bör du skaffa ett Årskort. Med det kan du resa fritt ett helt år inom den stad, kommun, område eller län du valt. Dessutom får du ner den totala månadskostnaden i genomsnitt, jämfört med att exempelvis köpa ett Månadskort varje månad.

Du vet väl om att du även kan köpa "årskortet" i vår nya app? I appen kallar vi det för 365-dagarsbiljetten. Om du dessutom är Barn 7-19 år, Student eller Senior 65+ år så får du förmånliga rabatter på 365-dagarsbiljetten.

Blekingetrafiken app-ikonLadda ner appen "Blekingetrafiken" på App Store eller Google Play.