2016-08-19 13:25  |  Pressmeddelande

Digitala verktyg gör resan smidigare

Den 22 augusti lanseras Blekingetrafikens nya app, Snabbiljetten. Med appen köper du biljetter snabbt och enkelt innan du går ombord. Dessutom sätts nya digitala tidtabeller upp i hållplatser så att du kan se hur lång tid det är kvar tills bussen kommer. De digitala satsningarna görs för att göra resan så smidig som möjlig.

Digitala tidtabeller i hållplatserna
För att underlätta för våra resenärer sätts nya digitala skärmar med tidtabeller upp. Tidtabellerna kan därmed visas i realtid, det vill säga ge information om hur lång tid det är kvar tills bussen kommer till hållplatsen.

Skärmarna placeras i väderskydd på de hållplatser där flest resenärer stiger på.

- Information i realtid är uppskattat av våra resenärer och allt viktigare för en smidig resa, säger Pär Welander trafikplaneringschef på Blekingetrafiken.

Snabbiljetten – snabbaste sättet att köpa biljett
Med appen Snabbiljetten behöver du varken ha bankkort eller kontanter nära till hands.

Appen kostar ingenting att använda och du kommer igång och kan köpa biljetter direkt efter att du har kopplat ihop den med ditt bankkort. Du köper biljett för din resa i Blekinge zon 1-2, vill du resa utanför kommungränsen eller vidare i södra Sverige använder du Reseplaneraren. Antingen köper du och använder biljetten direkt eller förköper du biljetter som du sedan aktiverar innan du går ombord.

- Fördelen med Snabbiljetten är att resan blir snabbare för både resenären och medpassagerarna. Idag betalar många med bankkort ombord på bussen och det gör att det tar extra tid innan bussen kan köra vidare, säger Claes Fischer Affärsutvecklare på Blekingetrafiken.

 


För mer information:
Pär Welander, trafikplaneringschef, tfn 0709-569 006
Claes Fischer, affärsutvecklare, tfn 0709-569 028