Vill du förenkla och förbättra Blekingebornas vardag?

Tänk om du skulle ta steget och anta en roll som Teknisk verksamhetsutvecklare på Blekingetrafiken. Att få arbeta på en stimulerande arbetsplats där du tar stort tekniskt ansvar, arbetar strategisk såväl som operativt, och prestigelöst. Framtidens kollektivtrafik väntar på dig.

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Genom att erbjuda resor till och från jobb, skola, utbildning och fritidsaktiviteter är Blekingetrafiken i allra högsta grad en del av Blekingebornas vardag. Vi är övertygade om att om vi reser tillsammans skapas trevligare stadsmiljöer, en levande landsbygd och ett attraktivt Blekinge.

Blekingetrafiken är ett dottervarumärke och en förvaltning inom Region Blekinge och är en politiskt styrd organisation. Vårt uppdrag är att bidra till att det ska vara enkelt att leva i Blekinge utan bil och målet är att fler ska välja att åka kollektivt. Verksamheten ansvarar för resande med buss, tåg, skärgårdstrafik, skolskjutsar, färdtjänst samt sjukresor. Här finns det en stor bredd av kompetenser; vi arbetar med trafikplanering, marknadsföring, information, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, beställningsmottagning och kundservice. Vi har ungefär 40 medarbetare men vi sysselsätter ungefär 700 personer genom att trafiken är upphandlad så att andra trafikföretag kör på Blekingetrafikens uppdrag.

Vi söker nu en Teknisk verksamhetsutvecklare till Marknad- och försäljningsenheten

Att arbeta med kollektivtrafik innebär att ditt arbete berör och påverkar vardagen för Blekingeborna, dels våra kunder dels allmänheten, politiker och beslutsfattare. Blekingetrafiken har mer än 25 000 kundmöten varje dag, vi vill hävda att det finns lika många, om inte fler, tankar och åsikter om kollektivtrafiken i Blekinge.

Blekingetrafiken har bland de nöjdaste kunderna inom kollektivtrafiken i Sverige. Det gör oss stolta men inte nöjda. För att nå våra mål ska vi ligga i framkant och fortsätta utveckla kollektivtrafiken. Det tror vi att vi gör bäst med kunden i fokus.

När du blir en del av vårt team kan du vara säker på att ditt arbete kommer att göra skillnad. Som Teknisk verksamhetsutvecklare tillhör du Marknad- och försäljningsenheten på Blekingetrafiken. På enheten arbetar 16 kollegor och närmsta chef är Marknad- och försäljningschef Rasmus Månsson.

Arbetsbeskrivning

Blekingetrafiken har under de senaste åren fokuserat på digitalisering och självservice-tjänster där ett stort projekt har varit och fortfarande är, utvecklingen av ett nytt biljettsystem.

Som Teknisk verksamhetsutvecklare har du tillsammans med dina engagerade kollegor inom marknad, produkt- och tjänsteutveckling, försäljning, kundservice och trafik möjligheten att påverka, förenkla och förbättra Blekingebornas vardag och se till att vi ligger i framkant.

Arbetsuppgifter

Rollen innebär att du arbetar självständigt och har ett produktägarskap där det är du som ansvarar för att driva förvaltning och utveckling framåt. Du kommer bland annat arbeta med:

 • Försäljningssystem som biljettautomater, system för försäljning i bussar och återförsäljare.
 • Blekingetrafikens CRM system (Dynamics 365)
 • Azure miljöer • Trafikinformationssystem (t.ex. digitala skyltar och mobilappar)
 • Stödsystem för anropsstyrd trafik.

Du arbetar främst tillsammans med vår designstudio som är en teknisk del inom Blekingetrafiken. Här arbetar vi tätt tillsammans i team för att säkerställa Blekingetrafikens konkurrenskraft genom ständig utveckling med agila metoder.

Vi arbetar i tätt samarbete med andra trafikhuvudmän och systemleverantörer, vilket innebär att du kommer ha många olika externa kontaktytor.

Tjänsten är ny på Blekingetrafiken vilket gör att du kommer att få vara med att forma tjänsten framöver.

Kvalifikationer

Du är en teknisk generalist med arbetslivserfarenhet inom produkt- och tjänsteutveckling och erfarenhet av att jobba i och mot Azure-miljöer. Du är en person som har genuint intresse för problemlösning.

Krav på utbildning och erfarenhet

 • Relevant teknisk eftergymnasial utbildning eller erfarenhet som vi bedömer motsvarande.
 • Flera års erfarenhet av utveckling och förvaltning av digitala system.
 • Vana vid att arbeta med och driva tekniska projekt.
 • Flytande språkkunskap i svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Officepaketet, Excel, Word, Outlook

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Azure
 • SQL
 • Projektledning

 

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper:

 • Du har ett driv och ett intresse av modern teknik som gör att du stimuleras av att leverera värde till kunder.
 • Du har ett positivt tankesätt som hjälper dig och kollegorna att nå uppsatta mål.
 • Du är driven, prestigelös och tar egna initiativ och får saker att hända i verksamheten som helhet.
 • Du kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar, samtidigt som du har stor social kompetens vilket är viktigt i samarbetet med såväl kollegor som våra samarbetspartners.

Fakta om tjänsten

Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Kommun: Karlskrona

Yrkesområde: Data/IT

Yrkeskategori: IT-strateg

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsplats: Region Blekinge Blekingetrafiken

Omfattning: Heltid

Tillträde: Provanställning kan tillämpas.

Varaktighet: Tillsvidare

Lön: Månadslön

Antal platser: 1

Publicerad: 2021-09-23

Ansök senast: 2021-10-24

Ansökan

Referensnummer: A1056541

Varmt välkommen med din ansökan

TILL ANSÖKAN

Tack för att du ansöker via länken ovan. Vi kommer tillämpa löpande urval i rekryteringen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.