Verksamhetsutvecklare inom tåg- och skärgårdstrafik

Nu går det som tåget, vi behöver en ny kollega! Som Verksamhetsutvecklare hos oss blir ditt fokus att arbeta med tågfrågor både i Blekinge och ur ett större perspektiv. Skärgårdstrafiken blir också ditt fokusområde, ett viktigt arbete som ligger såväl Blekingebor som turister varmt om hjärtat. Välkommen med din ansökan, tänk vad mycket vi kan åstadkomma tillsammans! 

Arbetsuppgifter

När du blir en del av oss är din kompetens och dina personliga egenskaper viktiga i utvecklingen av vår trafik och du får en central roll på Blekingetrafiken. 

Tjänsten som Verksamhetsutvecklare för tåg -och skärgårdstrafik är ny hos oss och det ger dig en stor frihet och ett ansvar att utveckla arbetsmetoder inom ditt ansvarsområde. Vår slutkund är våra resenärer och det är här vi vill att ditt fokus ska ligga. 

 • Du får olika ansvarsområden som Verksamhetsutvecklare hos oss: 
 • Du leder vårt arbete för att nå våra mål inom skärgårdstrafiken 
 • Du leder vårt arbete för att nå våra mål i tågfrågor och länsöverskridande trafik
 • Du ansvarar för vårt arbete med cyklar som en del av kollektivtrafiken 
 • Du ansvarar för avtalen inom skärgårdstrafiken, vilket innebär samarbete med våra entreprenörer 
 • Du är delaktig i det gemensamma samverkansforumet inom tågtrafik tillsammans med övriga regioner och trafikföretag

Kvalifikationer

Det finns en bred kompetens och många års erfarenhet bland dina kollegor och därför har vi inget krav på att du tidigare ska ha arbetat med kollektivtrafik. Dina kollegor är experter inom trafikutveckling och verksamhetsuppföljning och med stöd av dem ska du självständigt driva ditt arbete. 

Vi lägger stor vikt på dina tidigare erfarenheter av kundmöten och kundbehov och att du är rätt person för uppdraget. 

Som person drivs av att leverera värde till dem runt omkring dig, du är analytisk och förstår, förenklar och förbättrar. Din goda sociala kompetens gör att du passar in i vårt glada gäng och du har en positiv inställning som smittar av sig, vilket är viktigt i samarbetet med såväl kollegor som våra avtalspartners. Precis som oss är du driven, prestigelös och tar egna initiativ och får saker att hända i verksamheten. 

Krav 

 • Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig, exempelvis ingenjör/ekonomi/management
 • Tidigare erfarenhet av arbete med kundmöten 
 • Tidigare erfarenhet med/förståelse för att arbeta utifrån avtal och att driva avtalsfrågor
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med samverkan tillsammans med externa partners 
 • Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga som kan anpassas utifrån målgrupp

Meriterande

 • Att leda och driva samverkansarbete med kundfokus
 • Erfarenhet av ledarskap

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Infrastruktur och bra kommunikationer är viktigt för god livskvalitet och en utvecklande arbetsmarknad i Blekinge. Genom att erbjuda resor till och från jobb, skola, utbildning och fritidsaktiviteter är Blekingetrafiken i allra högsta grad en del av Blekingebornas vardag. Vi är övertygade om att om vi reser tillsammans skapas trevligare stadsmiljöer, en levande landsbygd och ett attraktivt Blekinge.

Blekingetrafiken är ett dottervarumärke och en förvaltning inom Region Blekinge och är en politiskt styrd organisation. Vårt uppdrag är att bidra till att det ska vara enkelt att leva i Blekinge utan bil och målet är att fler ska välja att åka kollektivt. Verksamheten ansvarar för resande med buss, tåg, skärgårdstrafik, skolskjutsar, färdtjänst samt sjukresor. Här finns det en stor bredd av kompetenser; vi arbetar med trafikplanering, marknadsföring, information, affärsutveckling, verksamhetsutveckling, beställningsmottagning och kundservice. Vi har ungefär 40 medarbetare men vi sysselsätter ungefär 700 personer genom att trafiken är upphandlad så att andra trafikföretag kör på Blekingetrafikens uppdrag.

Att arbeta med kollektivtrafik innebär att ditt arbete berör och påverkar vardagen för Blekingeborna, dels våra kunder dels allmänheten, politiker och beslutsfattare. Blekingetrafiken har mer än 25 000 kundmöten varje dag, vi vill hävda att det finns lika många, om inte fler, tankar och åsikter om kollektivtrafiken i Blekinge.

Blekingetrafiken har bland de nöjdaste kunderna inom kollektivtrafiken i Sverige. Det gör oss stolta men inte nöjda. För att nå våra mål ska vi ligga i framkant och fortsätta utveckla kollektivtrafiken. Det tror vi att vi gör bäst med kunden i fokus. När du blir en del av vårt team kan du vara säker på att ditt arbete kommer att göra skillnad.

Ansökan

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 28 januari. Bifoga CV och personligt brev. 

ANSÖK HÄR

Frågor?

Kontakta Jakob Emander, Trafikchef på Blekingetrafiken 

E-post: jakob.emander@blekingetrafiken.se

 

Telefon: 0709-56 90 09