Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2021-04-20 klockan 11.23  |  Nyhet  |  Arkiverad

Ny tidtabell 17 augusti

Det blir en annorlunda höst. Vårt mål är att göra din resa så trygg som möjligt och vi följer såklart Folkhälsomyndighetens och Region Blekinges rekommendationer om coronaviruset covid-19. Res med omtanke och ta hand om dig.

Från den 17 augusti 2020 gäller ny tidtabell för kollektivtrafiken i Blekinge. Här är en lista med några av nyheterna.

Karlskrona

Linje 1, Lyckeby - Kungsmarken - Trossö - Saltö

Från den 17 augusti justerar vi tidtabellen för linje 1 Karlskrona. När inte så många reser klockan 9 – 12 på vardagar, minskar vi antalet turer. Även mellan klockan 18 och 19 är antalet turer reducerade. Du hittar bussens tider i appen. Tack för att du reser med omtanke!

Linje 2, Jämjö - Lyckeby - Centrum

I höst åker du med oss varje halvtimme mellan klockan 9 och 13 istället för var tjugonde minut. På söndagar har du en tur i timmen.

Linje 3, Bastasjö - Centrum

Mellan klockan 9 och 12 på vardagar har du en buss att välja mellan varje halvtimme. Övrig tid på för- och eftermiddagen åker du var tjugonde minut som vanligt. På söndagarna reser du med oss en gång i timmen.

Linje 4, Rödeby - Centrum

Med linje 4 åker du var tjugonde minut på morgonen och eftermiddagen, men mellan klockan 9 och 13 är det glesare mellan avgångarna. De två sista turerna med 4:ans snabbuss från centrum till Rödeby tas bort då det är få som reser.

Linje 5, Nättraby - NKT Arena - Centrum

Till och från Nättraby tar du dig med linje 5. I höst har du en buss varje halvtimme att välja på mellan klockan 9 och 13 på vardagar. På morgonen och eftermiddagen kör bussen var tjugonde minut för att du ska enklare ska kunna arbets- och studiependla.

Linje 6, Verkö - Lyckeby - Centrum

Ta bussen från och till Verkö. På vardagarna har du flera turer att välja mellan. Vi vill uppmärksamma dig på att bussen inte kör lika ofta som innan sommaren från klockan 9 till 12 på vardagar, samt på söndagar.

Linje 12, Gullberna - Amiralen - NKT Arena

Vi anpassar bussens tider så håll lite extra koll på tidtabellen. Kvar blir de turer som är kopplade till och från skolorna.

Ronneby

Linje 1, Kallinge - Resecentrum - Hjorthöjden

Turerna med linje 1 justeras på vardagar. Istället för att du har en tur i kvarten så kommer det att finnas en avgång var tjugonde minut.

Linje 3, Ronneby Brunn - Resecentrum

På grund av att få har rest med linje 3 sparar vi in de här turerna.

Karlshamn

Linje 1, Svängsta - Asarum - Karlshamn

I höst stannar inte 1:ans snabbuss vid Verkstadsvägen utan vänder vid hållplats Offerkällan. De sista turerna med snabbussen tas bort då det har varit väldigt få som reser efter klockan 16.30. Du har även något färre turer än tidigare att välja mellan med linje 1 efter klockan 20.

Linje 2, Mörrum - Asarum - Karlshamn

Brukar du åka med 2:ans snabbuss ska du kika en extra gång i höstens tidtabell. Vi slutar köra den sista turen då det har varit väldigt få som reser efter klockan 16.30. Linje 2 kommer inte att köra via hållplatserna Sjukhuset huvudentré och Kreativum efter klockan 16.30. Linje 2 kommer att köra färre turer efter klockan 20.

Linje 9, Karlshamns färjeterminal

Linje 9 kommer inte att köra under hösten. Det beror på att färjornas turer påverkas med anledning av covid-19, samt att det har varit få som har rest med linje 9.

Publicerad: 2020-08-10 klockan 12.00