Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 klockan 10.45  |  Pressmeddelande  |  Arkiverad

Många väljer vattenvägen

En månad har gått sedan båttrafiken Sturköpendeln, som kör mellan Bredavik brygga på Sturkö och Handelshamnen, startade. Och det är bara att konstatera att resandet varit över förväntan.

Närmare 1500 resor med Sturköpendeln har registrerats så långt. Flest resenärer åker morgonturen klockan 7.10 från Sturkö följt av turen från Handelshamnen klockan 16.35.

– Trafiken mellan Sturkö och Handelshamnen är riktigt lyckad. Och i sommar kommer linjen att utökas med turer även på lördagar och söndagar, berättar Magnus Johansson Trafiknämndens ordförande.

Positiva skärgårdsbor

Att bo långt ute i skärgården, men samtidigt snabbt kunna ta sig till centrala Karlskrona, är något som har efterfrågats länge.

– Vi har pratat med flera positiva Sturköbor som berättar att de är glada att de äntligen kan kombinera att bo ute i skärgården, och samtidigt snabbt kunna ta sig till arbete och skola inne på Trossö. De tycker att båten är fin och personalen trevlig. Flera använder sig även av möjligheten att ta med sig sin cykel på båten från Sturkö, och sedan cykla vidare till jobbet, berättar Pär Welander, Trafikplaneringschef på Blekingetrafiken

Nästa steg är att genom en enkätundersökning ta reda på vad boende på Sturkö och Tjurkö tycker om Sturköpendeln.
– Det kan röra sig om vilka tider under dagen de helst åker till och från Trossö, kanske behöver vi se över vår tidtabell. Det är oerhört viktigt att ta del av och lyssna på kundernas önskemål, menar Pär Welander, Trafikplaneringschef på Blekingetrafiken.

För mer information:

Magnus Johansson, Ordförande Trafiknämnden, Region Blekinge

Pär Welander, Trafikplaneringschef, Blekingetrafiken

Publicerad: 2015-12-17 klockan 16.28