Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 klockan 10.44  |  Pressmeddelande  |  Arkiverad

Nu kan du åka lokaltåg i Karlskrona

Från och med den 22 augusti är det möjligt att åka med Öresundståg och Krösatåg även mellan Bergåsa station och Karlskrona C. Detta gäller även i omvänd riktning och förutsätter att resenär innehar giltigt färdbevis.

Det snabbaste och mest komfortabla sättet att resa mellan centrala Karlskrona och Bergåsa är att ta tåget. Men fram tills nu har det inte varit möjligt, då lokala resor inte varit tillåtna. Nu öppnas även tåget som ett alternativ på denna sträcka, vilket är särskilt bra för dem som reser med rullstol eller rollator, då det finns gott om plats.

- Att öppna tåget för lokala resor är ett led i att göra kollektivtrafiken attraktivare i Karlskrona. Naturligtvis ska vårt snabbaste och mest komfortabla alternativ erbjudas kunderna, säger Trafikdirektör Sören Bergerland på Region Blekinge.

Biljetten måste ha köpts i förväg. Det finns biljettautomater på Bergåsa station och på Karlskrona C. Det går även att köpa biljett i appen och hos Blekingetrafikens ombud på Karlskrona C.

Resenärer som har ett periodkort som gäller för 1 zon kan alltså från och med den 22 augusti även använda det för tågresan, inte enbart på bussen.

För mer information:

Anna Claesson, marknads- och försäljningschef, telefonnummer 070-956 90 30

Publicerad: 2016-08-19 klockan 11.19