Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 klockan 10.39  |  Nyhet  |  Arkiverad

Nu lanserar vi Företagsportalen

För att göra det enkelt att resa med kollektivtrafiken i tjänsten lanserar vi nu Företagsportalen där organisationer själva köper biljetter och får koll på sina resor. Företagsportalen är för dig som är ansvarig för organisationens tjänsteresor.

Skicka biljetter till anställda

I Företagsportalen köper och skickar ni biljetter för resor inom Blekinge. Det gör ni direkt till den anställdes smartphone eller resekort.

Enkelt och flexibelt

På endast ett par klick köper ni biljetter till anställda och besökare. Ni väljer själv biljettyp och om den ska skickas till den anställdes mobiltelefon eller till ett resekort. När biljetten är köpt är den redo att användas direkt. Dessutom får du i Företagsportalen en samlad översikt av organisationens tjänsteresor och har även möjlighet att flagga era anställdas kollektivtrafikresor som löneförmån.

Skapa ett konto eller logga in i Företagsportalen.

Ett eller flera konton

Ni bestämmer själva vilka som ska ha tillgång till Företagsportalen. Exempelvis kan en avdelning skapa ett konto och därefter dela ut behörigheter till utvalda medarbetare som kan köpa och skicka biljetter till sig själv eller till någon annan. Ett organisationsnummer kan ha flera konton, exempelvis ett konto för varje avdelning och varje konto får alla köp samlat på samma faktura. Du som administratör skapar ett konto och loggar in med Mobilt BankID.

Läs mer i frågan ”Varför krävs Mobilt BankID i Företagsportalen?”

Just nu endast inom Blekinge

I ett första steg går det endast att köpa biljetter för resor inom Blekinge. För resor till andra län, exempelvis tjänsteresa till Malmö, rekommenderar vi att den anställde själv köper biljett i appen eller i biljettautomaten på stationen och redovisar kvittot enligt era interna rutiner.

Utlämningsställe och kvarvarande saldo

Vi vet att många organisationer har ett gemensamt resekort med reskassa på arbetsplatsen och ett ”utlämningsställe” där de anställda kan hämta resekort. Detta upplägg fungerar även via Företagsportalen, skillnaden är att ni själva köper och laddar resekortet med biljetter. Har ni efter den 30 april kvar saldo på ert befintliga röda resekort kontaktar ni foretag@blekingetrafiken.se som hjälper er.

Läs mer i frågan ”Hur gör vi med våra ’utlämningsställen’?”

Årskort på röda Resekortet

Är du anställd och har ett årskortserbjudande via jobbet, eller administrerar du årskortserbjudandet till anställda? Vi kommer att hjälpa dig att byta ut de röda Resekorten innan den 30 april.

Mer information

Läs mer på blekingetrafiken.se/foretag eller läs vanliga frågor och svar om Företagsportalen.

Publicerad: 2020-03-04 klockan 10.24