Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-05-03 klockan 13.46  |  Nyhet  |  Arkiverad

Nu närmar sig bytet

Under mars byter vi ut resekortet mot vårt nya kort, nya biljettautomater installeras och vi lanserar en ny webshop på blekingetrafiken.se. För att bytet ska bli så smidigt som möjligt gäller ditt röda resekort ända fram till den 30 april 2020. Sista dagen att ladda resekortet är den 14 mars, därefter reser du upp din period eller reskassa.

Bytet sker successivt och det röda resekortet fungerar inte i det nya biljettsystemet.

  • 14 mars: Sista dagen att ladda det röda resekortet
  • 30 april: Sista dagen att använda det röda resekortet

Samma datum gäller även för studenter som använder det lila resekortet.

Res upp din reskassa och period

Du har rätt att få tillbaka kvarvarande reskassa under 10 år framåt. Till och med den 30 april byter du kostnadsfritt ditt röda resekort till vårt nya hos våra ombud. Tänk på att resa upp din reskassa eller period innan bytet.

Om du har återstående perioder eller dagar kvar på ditt resekort efter den 30 april kontaktar du vår kundservice. Vi hjälper dig!

Flytta reskassans saldo till appen

På blekingetrafiken.se har du möjlighet att flytta din reskassas saldo till appen. I appen kan du därefter köpa eller delbetala biljetter till motsvarande värde. Tänk på att ditt resekort spärras efter att du flyttat saldot.

Köp det nya resekortet, använd appen eller betalkort

Du köper det nya resekortet via vår hemsida eller hos något av våra ombud. Kortet kostar 30 kronor.

Du kan även köpa biljetter i vår app, ombord på buss med betalkort, hos våra ombud eller i biljettautomat.

När du åker utanför Blekinge

Vi rekommenderar dig att använda appen i första hand när du åker utanför Blekinge. Om du har ett periodkort för resor till Skåne, Kalmar och Kronoberg kan du använda det till den 30 april. Sista dagen att ladda kortet är den 14 mars, därefter reser du upp din period eller reskassa. Reskassan gäller inte i Skåne/Danmark.

Tänk på att du behöver visa bussföraren ett inspektionskvitto till ditt röda resekort när du åker buss utanför Blekinge. Inspektionskvittot får du hos våra ombud eller i en biljettautomat. Detta gäller under en övergångsperiod till och med den 30 april.

Publicerad: 2020-02-11 klockan 13.50