Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2022-01-13 klockan 15.11  |  Arkiverad

Ny tidtabell 16 augusti

Psst! Du vet väl att ny tidtabell för kollektivtrafiken börjar gälla den 16 augusti? Här kan du läsa mer om några justeringar och nyheter som gäller. 

Karlskrona 

Linje 1, Lyckeby – Kungsmarken – Trossö - Saltö
Från och med den 16 augusti återgår vi till att köra tätare turer med linje 1 igen. Det betyder att du har fler turer att välja på mellan klockan 9 och 12 på vardagar.

Linje 2, Jämjö – Lyckeby – Centrum
Restiden blir lite kortare mellan Jämjö Parkvägen och Lyckeby, i båda riktningarna. Under hösten byggs dessutom en ny hållplats vid Östra Torp.

Linje 3, Bastasjö – Centrum
Nu utökar vi med fler turer på helgerna för dig som behöver resa till Bastasjö tidigt på lördagar och söndagar. Nya morgonturer avgår klockan 06.25 från centrum.

Dessutom! Från och med den 16 augusti återgår vi till tätare turer med linje 3. Det betyder att du åker var 20:e minut även på förmiddagarna mellan klockan 9 och 12 på vardagar.

Linje 6, Verkö – Lyckeby – Centrum
Vi kan glädjande berätta att det från och med den 16 augusti åter går att åka var 20:e minut på förmiddagen mellan klockan 9 och 12.

Linje 120, Torsås – Brömsebro – Jämjö – Karlskrona
Vi har finjusterat en avgångstid från Torsås för att kunna hålla tidtabellen hela vägen till Karlskrona. Sök din resa i appen eller här!

Linje 122, Torhamn – Jämjö – Karlskrona
Vi vill uppmärksamma dig på att några turer från Torhamn avgår senare än vad du är van vid. Det som är bra är att bussen sedan fortsätter som snabbuss linje 2, vidare till Karlskrona. Sök din resa i appen eller här!

Linje 123, Tjurkö – Sturkö – Trummenäs – Karlskrona
Linje 123 har tidigare kört mellan Sturkövägen och Trummenäs men har inte haft det genomslag som vi hade önskat. Under sommaren startade därför satsningen med anropsstyrda turer mellan Sturkövägen och Trummenäs. Att turerna är anropsstyrda innebär att du behöver ringa och förbeställa sin resa vid de tillfällen du vill åka. Från och med den 16 augusti har du fyra turer i vardera riktningen att välja mellan på vardagar mellan Sturkövägen och Trummenäs. Du stiger av och på vid Trummenäs camping.

Sök din resa i appen eller här.
Läs mer om hur du beställer din resa här!

Visste du att du kan åka vidare med linje 123 vid Bredaviks brygga när du kommer med Sturköpendeln? Sök din resa i appen eller här!

Linje 154, Hasslö – Skillingenäs – Karlskrona
Från och med den 16 augusti ändrar vi linjesträckningen för linje 154, på vissa turer. Du som är nyfiken hittar så klart detaljerna i appen eller här!

Ronneby 

Linje 250, Bräkne-Hoby – Ronneby
Från och med den 16 augusti tar linje 250 dig mellan Bräkne-Hoby och Ronneby – inte till/från Karlshamn. För dig som ska till Karlshamn hänvisar vi istället till nya linje 320, som du kan läsa mer om längre ner.

Karlshamn

Nyhet! Linje 320, Karlshamn – Bräkne-Hoby
Åk med nya linje 320 när du ska mellan Karlshamn och Bräkne-Hoby. I Karlshamn byter du enkelt till Pågatågen, om du vill och i Bräkne-Hoby har vi anpassat tidtabellen till Öresundståg mot Ronneby och Karlskrona. Sök din resa i appen eller här för att se alla turer och vilka hållplatser du kan välja mellan. 

Linje 370, Växjö – Tingsryd – Karlshamn
Vi vill uppmärksamma dig på att från och med den 16 augusti blir det färre turer att välja på mellan Karlshamn – Tingsryd - Växjö. Det beror på att det har varit för få som rest. Du hittar aktuella tider i appen eller här. 

 

Publicerad: 2021-06-22 klockan 08.52