Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-05-03 klockan 13.48  |  Arkiverad

Nytt biljettsystem

I mars lanseras det nya biljettsystemet för kollektivtrafiken inom Blekinge län. Samtidigt lanseras en ny app, nya produkter och rabatter. Rabatterna börjar gälla i samband med att appen lanseras.

Den nya appen kommer att vara ett första steg i det nya biljettsystemet. Utvecklingen av appen kommer att fortsätta under hela 2019. Resekorten kommer fortsatt gå att använda för att sedan successivt fasas ut i december 2019. Utveckling av det nya systemet görs i samarbete med Skånetrafiken och Östgötatrafiken.

Billigare för studenter, barn och seniorer 65+

Den största nyheten är nya rabatter för studenter, barn och seniorer (över 65 år) samt att en tillsammansbiljett införs. Barn upp till 20 år får 40% rabatt på alla produkter och seniorer och studenter får 25% rabatt. I nuvarande system får studenter endast rabatt på periodkort.

Tillsammansbiljetten ger 25% rabatt, om man är två eller flera som åker, och gäller utöver de andra rabatterna. Är man exempelvis fyra studenter som reser tillsammans får man både 25% rabatt per person och 25% på den totala kostnaden.

Dessutom införs 24-timmarsbiljetter som gör att resenärer kan åka hur mycket som helst under 24 timmar, till ett fast pris.

De allra flesta resenärer bedöms komma att betala sin resa via appen i telefonen. Men det fungerar inte för alla. När Resekorten har avvecklats i december 2019 kommer det även bli möjligt att betala med kort, antingen sitt eget kontokort eller ett nytt Resekort.

Publicerad: 2018-12-13 klockan 09.05