Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-08-31 klockan 10.01  |  Pressmeddelande

På väg till tonerna av favoritmusiken

Vad gör du egentligen på bussen – mer än att färdas mot målet och lyssna på nästa ”nästa”? En enkätundersökning som vi har gjort avslöjar att det är mycket musik i hörlurarna. Och många gillar att bara kolla utsikten under resans gång.

Under kampanjen ”Hej! Vad gör du här?” har resenärer via QR-kod kunnat svarat på ett antal frågor om vad de helst gör när de åker buss. Högst andel av föreslagna aktiviteter får ”lyssnar på musik”, 77 procent. Restiden används helt enkelt till att zooma ut, slappna av och få lite go känsla i kroppen innan man är framme.

Gärna en ensamstund

Merparten av resenärerna, 70 procent, har inget behov av att vara sociala alls på bussen. De håller sig helst för sig själva. Många passar på att skicka meddelande till en vän. Hela 62 procent ser till att upprätthålla kommunikationen när de är ombord.

Blicken mot fönstret

Aktiviteter med mobiltelefonen är helt klart bärande genom hela enkäten. Men i vissa fall väljer många att låta den vila i fickan eller väskan. 28 procent kollar gärna filmklipp – men många fler, nästan 60 procent, njuter hellre av utsikten utanför.

Flirta på bussen

Av de som dejtar anger 9 procent att de passar på att kolla datingsidor på mobilen. Det är dock 14 procent som verkar tycka det är mer intressant att flirta med någon på bussen. Innan man ska kliva av är det många som vill checka av hur de ser ut. 30 procent speglar sig i fönstret för att säkerställa sina looks, men lika många använder mobilkameran för detta ändamål.  

Minienkäten har 138 svarande och resultatet ger en fingervisning om trender på bussen.  

Publicerad: 2023-01-27 klockan 07.39