Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-01-24 klockan 10.44  |  Pressmeddelande  |  Arkiverad

Snabbare och tätare busstrafik i Karlskrona

Måndagen den 22 augusti går startskottet för satsningarna på förbättrad busstrafik i Karlskrona. Busslinjerna 1 - 8 som kör turer i stan, samt till och från förorterna, får fler snabbussar och tätare avgångar. En del linjer får ändrade linjesträckningar och hållplatser får nya namn. Utvecklingen görs för att tillgodose mångas resebehov.

En buss var tionde minut

Från och med den 22 augusti kommer många bussar i Karlskrona stadstrafik köra med tio minuters mellanrum. Det är bara att gå och ställa sig vid hållplatsen så dyker nästa buss upp. Förbättringarna med tätare turer gäller bussarna som kör i Karlskrona stadstrafik och det är linje 1 Saltö-Lyckeby, linje 2 Jämjö, linje 3 Bastasjö, linje 4 Rödeby, linje 5 Nättraby/Skillingenäs, linje 6 Verkö, linje 7 Långö och linje 8 Hästö.

- Det är redan nu många som reser med oss på de här linjerna. Fler turer och snabbare restider gör att ännu fler får möjlighet att välja bussen istället för bilen säger Magnus Johansson, Trafiknämndens ordförande.

Kortare restid med snabbussar

För att bussåkandet ska bli ett mer självklart val för bilister förkortas restiden på många linjer. Med snabbussarna går det nästan lika snabbt att åka som med bilen.

- Du kan åka snabbuss till och från Nättraby, Rödeby, Hässlegården och Jämjö direkt till centrala Karlskrona och vidare till Varvet via Drottninggatan. Det är för de som jobbar på t ex Saab Kockums, Ericsson, Boverket, kommunen och Marinbasen. Vi vet att bussar som går snabbare och oftare är ett framgångsrikt koncept. säger Sören Bergerland, Trafikdirektör.

Nattbussar på alla linjer

Idag har vi en speciell nattbusslinje. Nu blir det nattbussar på nästan alla linjer fredag och lördagar. Det innebär att resenärerna tar samma buss på natten som på dagen.

Tunnelbanekarta

På alla hållplatser kommer det att finnas linjekartor av samma typ som används för tunnelbanor i större städer.

Nya hållplatsnamn och ändrade linjesträckningar

Med den nya busstrafiken kommer en del hållplatser byta namn. Ett exempel är Karlskrona centralstation som tidigare hette Karlskrona C/Blekingegatan, samt hållplats Hässlegården som byter namn till Bastasjö eftersom hållplatsen ligger just i Bastasjö.

Invigning i Hoglands park

Den 22 augusti klockan 18 invigs den nya stadstrafiken i Hoglands park. Från klockan 13 finns det aktiviteter för alla åldrar och möjlighet att prata med Blekingetrafiken och Bergkvarabuss. Under eftermiddagen uppträder Pappa Kapsyl och efter invigningen intas scenen av Ace Wilder och Hasse Andersson.

För mer information:

Hans Sahlin, projektledare, telefonnummer 070-956 90 23
Per Welander, trafikplaneringschef, telefonnummer 070-956 90 06
Magnus Johansson, Trafiknämndens ordförande, telefonnummer 0708-10 98 50

Publicerad: 2016-08-18 klockan 10.12