Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-05-12 klockan 09.35  |  Pressmeddelande  |  Arkiverad

Tågresenärer nöjda med Krösatågen

Resenärerna är nöjda med Krösatågen och ger dem 8 poäng av 10 möjliga, vilket förmodligen gör dem till de nöjdaste tågresenärerna i landet. Framförallt utmärker sig personalen ombord med väldigt höga betyg.

En kundnöjdhetsundersökning som nyligen genomförts ombord på Krösatågen visar att resenärerna är väldigt nöjda med reseupplevelsen. Resenärerna ger Krösatågen ett samlat betyg på 8,1 av 10 och av de undersökta sträckorna får Karlskrona–Emmaboda högst betyg med 8,33.

Det höga betyget stärker talesättet att skönhet kommer inifrån, då intrycket av tågets utsida får ett medelbetyg av resenärerna, medan personalen får toppbetyg på allt från bemötande och information till sättet att sälja och kontrollera biljetter.

– Det är jätteroligt att tågvärdarna får mycket höga betyg från våra kunder. Det är främst för deras positiva sätt, information under resan och bemötande. Men allra mest glädjande var att så många ville rekommendera andra att åka med Krösatågen, säger Magnus Johansson, trafiknämndens ordförande i Blekinge.

Närmare 60 % av resenärerna svarar nämligen 9 eller 10 på frågan ”Skulle du rekommendera andra att åka med Krösatåget?”. Svarsskalan går från 0 = ”Absolut inte” till 10 =”Skulle absolut rekommendera”.

Att resenärerna är nöjda med resan går även att utläsa i resandestatistiken. Sträckan Karlskrona–Emmaboda började trafikeras av Krösatågen i december 2013 och sedan dess har resandet bara ökat.

Fakta om Krösatågen:

Det södra Krösatågsystemet trafikerar Emmaboda–Kalmar, Emmaboda–Karlskrona och Hässleholm–Växjö. Resandet uppgår till cirka 785 000 resor per år varav 500 000 mellan Hässleholm–Växjö, 185 000 Karlskrona–Emmaboda och 100 000 Emmaboda–Kalmar. Trafiken utförs av Transdev Sverige AB.

Undersökningen genomfördes av det danska företaget Epinion.

Publicerad: 2016-02-15 klockan 12.22