Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-07-04 klockan 09.15

Trummenäs får egen båtpendel

På uppdrag av Karlskrona kommun förlängs nu sommarens satsning med turer till och från Trummenäs.

Att bo på Trummenäs och snabbt kunna ta sig till centrala Karlskrona är något som har efterfrågats. Trummenäspendeln kommer att köra året runt med start torsdagen den 1 september. Det blir turer på morgonen och eftermiddagen för att det ska vara möjligt att arbetspendla och ta sig till skola och arbete. Ombord finns det gratis Wi-Fi. För den som vill går det att ta med sig cykel ombord, samt plats för en rullstol.

Så här reser du med Trummenäspendeln

Trummenäspendeln är som en buss, fast på vatten. Biljetter köps i Blekingetrafikens app. Det går också att åka med resekort och skolbiljett eller betala med Swish eller betalkort ombord. Två barn under 7 år åker gratis i sällskap med en resenär med vuxenbiljett. Barnpris gäller mellan 7–19 år.

Under höst, vinter och vår kör Blekingetrafiken linjetrafik till några av de största öarna i Blekinge. Förutom Trummenäspendeln har vi åretrunttrafik med Hasslöpendeln, Sturköpendeln och mellan Nogersund – Hanö, samt Yttre Park – Stenshamn. Under sommaren utökar vi skärgårdstrafiken med flera turer och destinationer.

Se tidtabellen för Handelshamnen–Trummenäs.

Publicerad: 2022-08-26 klockan 09.18