Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-05-03 klockan 13.42  |  Arkiverad

Trummenäs får skärgårdsturer i sommar

I sommar blir bryggstoppen fler för Blekingetrafikens skärgårdstrafik i Karlskrona. Från den 27 juni erbjuds dagliga turer från och till Trummenäs, ut i skärgården och till Fisktorget i stan. Dessutom angör Hop-on Hop-off bryggan vid Skeppsbron.

Dagliga turer mellan 27 juni och 21 augusti

Från den 27 juni börjar M/F Wittus köra skärgårdsturerna till och från Trummenäs. Det blir tre dagliga turer, både ut i skärgården samt in mot Fisktorget. Båten körs av Affärsverken AB på uppdrag av Blekingetrafiken. 

- Hemestertrenden håller i sig. Vi vill erbjuda skärgårdstrafik som gör att även alla som inte har egen båt kan utforska och uppleva vår vackra skärgård. Bryggstoppet i Trummenäs gör det möjligt för boende och besökare att ta båten till stan, för att sedan ta en båt eller buss tillbaka, säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

- M/F Wittus tar dig hela vägen ut i Östra skärgården och tillbaka, en rundtur på cirka 3 timmar om man vill. Det går såklart även bra att hoppa av vid ett bryggstopp och upptäcka vad som finns där. M/F Wittus har ett akterdäck och ett soldäck där 35–50 passagerare kan vistas. Det går att förköpa biljett till utvalda avgångar med M/F Wittus, säger Anna Claesson Marknadschef/AO-chef skärgårdstrafik på Affärsverken. 

Hop-on Hop-off till och från Skeppsbron

Den 27 juni är det premiär för Hop-on Hop-off i Karlskrona. Den här sommaren utökas antalet bryggstopp med att även inkludera Skeppsbron. Biljett köps ombord eller på Fisktorget med betalkort, Swish eller kontanter. Blekingetrafikens sommarbiljett gäller. 

För mer information, kontakta:

Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken

Telefonnummer: 0455-73 71 70

Anna Claesson, Marknadschef/AO-chef skärgårdstrafik på Affärsverken

Telefonnuummer: 070-878 30 50

Publicerad: 2022-05-09 klockan 09.37