Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2022-05-17 klockan 09.03

Trummenäs får skärgårdsturer i sommar

I sommar blir bryggstoppen fler för Blekingetrafikens skärgårdstrafik i Karlskrona. Från den 27 juni erbjuds dagliga turer från och till Trummenäs, ut i skärgården och till Fisktorget i stan. Dessutom angör Hop-on Hop-off bryggan vid Skeppsbron. 

Dagliga turer mellan 27 juni och 21 augusti 

Från den 27 juni börjar M/F Wittus köra skärgårdsturerna till och från Trummenäs. Det blir tre dagliga turer, både ut i skärgården samt in mot Fisktorget. Båten körs av Affärsverken AB på uppdrag av Blekingetrafiken. 

 

- Hemestertrenden håller i sig. Vi vill erbjuda skärgårdstrafik som gör att även alla som inte har egen båt kan utforska och uppleva vår vackra skärgård. Bryggstoppet i Trummenäs gör det möjligt för boende och besökare att ta båten till stan, för att sedan ta en båt eller buss tillbaka, säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.  

 

- M/F Wittus tar dig hela vägen ut i Östra skärgården och tillbaka, en rundtur på cirka 3 timmar om man vill. Det går såklart även bra att hoppa av vid ett bryggstopp och upptäcka vad som finns där. M/F Wittus har ett akterdäck och ett soldäck där 35–50 passagerare kan vistas. Det går att förköpa biljett till utvalda avgångar med M/F Wittus, säger Anna Claesson Marknadschef/AO-chef skärgårdstrafik på Affärsverken. 

 

Hop-on Hop-off till och från Skeppsbron  

Den 27 juni är det premiär för Hop-on Hop-off i Karlskrona. Den här sommaren utökas antalet bryggstopp med att även inkludera Skeppsbron. Biljett köps ombord eller på Fisktorget med betalkort, Swish eller kontanter. Blekingetrafikens sommarbiljett gäller. 

 

 

För mer information, kontakta:

Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken

Tel. 0455 - 73 71 70

 

Anna Claesson, Marknadschef/AO-chef skärgårdstrafik på Affärsverken

Tel. 0708-78 30 50

Publicerad: 2022-05-09 klockan 09.37