Resekortet

Resekortet kan laddas med olika biljetter men passar bäst för dig med 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett.

Allmänt om resekortet

Köp ditt nya kort

Du kan köpa vårt nya kort via vår webshop och hos våra ombud. Tänk på att kortet är tomt när du får det - du köper sedan biljetter och laddar på kortet allt eftersom du reser. När biljetterna är slut laddar du kortet med nya biljetter.

Kortet kostar 30 kronor, är opersonligt och går att låna ut.

Köp biljett och ladda kortet

Kortet kan laddas med olika biljetter men passar bäst för dig med 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett och som inte kan eller vill ha biljett i appen. Det är även möjligt att köpa biljett och ladda kortet ombord på bussen.

Aktivera din biljett på bussen

När du åker buss blippar du kortet mot biljettläsaren ombord och aktiverar biljetten.

Aktivera din biljett innan du går ombord på tåget

När du åker tåg måste du aktivera din biljett innan du går ombord. Det gör du i en biljettautomat som finns på stationen eller på blekingetrafiken.se. Har du en 30-dagarsbiljett så aktiverar du den första dagen du reser, därefter är biljetten aktiverad under hela perioden.

Bytesresa

Har du en giltig biljett och byter buss blippar du kortet på nytt mot biljettläsaren ombord.

Ha koll på dina biljetter

På blekingetrafiken.se ser du vilka biljetter du har på kortet samt vilken giltighet du har kvar.

Flera biljetter samtidigt

Det är möjligt att ha flera förköpta biljetter på ditt kort, så länge biljetterna har samma giltighet. Exempelvis kan du ha 5 stycken biljetter för 1 zon Senior 65+ år.

Förlustgaranti

När du registrerar ditt kort på Mitt konto får du förlustgaranti på dina biljetter om du skulle tappa ditt kort.

Använd kortet i andra delar av Sverige

Du kan du ladda kortet med biljetter för resor till och från Blekinge och för resor som du gör med Skånetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik. Du kan använda kortet för resor med Öresundståg till Danmark.

När du reser till Skåne, Kronoberg, Kalmar, Halland, Jönköping eller Danmark behöver du visa upp ett inspektionskvitto i samband med din biljett. Inspektionskvittot får du i våra biljettautomater eller hos våra ombud.

Platsbiljett vid resor till Danmark

Från den 11 maj 2020 behöver du som reser med Öresundståg från Kastrup och vidare i Danmark ha en platsbiljett. Reser du från Sverige till Kastrup flygplats krävs det ingen platsbiljett. Platsbiljetten är gratis och du kan hämta den i DSB:s app, via dsb.dk eller i någon av DSB:s biljettautomater på stationerna.

Använd kortet ombord på båten

Du kan använda kortet ombord på Hasslöpendeln, Sturköpendeln och på båten mellan Nogersund-Hanö.

För dig som pendlar

Kortet passar bra för dig som reser samma sträcka ofta och som inte vill ha din biljett i appen. Ladda kortet med en 30-dagarsbiljett och res obegränsat inom din valda zon. När dina 30 dagar är slut laddar du kortet med en ny biljett.

För dig som reser ibland

Kortet är även ett alternativ för dig som reser då och då och inte kan eller vill använda appen. Då laddar du kortet med förköpta biljetter för din vanligaste resa. Biljetterna aktiveras först när du gör din resa. När biljetterna är slut laddar du kortet med nya biljetter.

För dig som reser sällan

Om du reser sällan och mellan olika destinationer behöver du inget kort. Då köper du biljett ombord på bussen, i biljettautomaten eller hos ett av våra ombud. Ombord på bussen och i biljettautomaten betalar du med betalkort.

För de små i familjen

Kortet passar för barn som inte själva kan köpa biljett. På vår hemsida kan du ladda barnens kort med biljetter och ett klick senare är biljetten redo att användas på bussen hem. Biljetten laddas direkt till kortet.