Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
En hand håller ett grönt resekort med biljettläsaren ombord på en buss.

Resekortet

Resekortet laddar du med biljetter. Det passar utmärkt för dig som har en 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett.

Då passar resekortet för dig

Resekortet passar utmärkt för dig som har en 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett. 

Köp resekort

Du köper resekortet via vår webshop och hos våra ombud. Tänk på att resekortet är tomt när du får det – du köper sedan biljetter och laddar på resekortet allt eftersom du reser. När biljetterna är slut laddar du resekortet med nya biljetter.

Resekortet kostar 40 kronor. 

Resekortet är opersonligt och går såklart att låna ut.

Köp biljett och ladda resekortet

Resekortet kan laddas med olika biljetter men passar bäst för dig med 30-dagarsbiljett eller 365-dagarsbiljett och som inte kan eller vill ha biljett i appen.

Du köper biljetter till resekortet via vår webshop, hos våra ombud eller i våra biljettautomater.

Aktivera din biljett på bussen

När du åker buss blippar du resekortet mot biljettläsaren ombord och aktiverar biljetten.

Aktivera din biljett innan du går ombord på tåget

När du åker tåg måste du aktivera din biljett innan du går ombord. Det gör du i en biljettautomat som finns på stationen eller via vår webshop. Har du en 30-dagarsbiljett så aktiverar du den första dagen du reser, därefter är biljetten aktiverad under hela perioden.

Bytesresa

Har du en giltig biljett och byter buss blippar du resekortet på nytt mot biljettläsaren ombord.

Ha koll på dina biljetter

Via vår webshop ser du vilka biljetter du har på kortet samt vilken giltighet du har kvar. Du kan även se detta om du registerar dig och loggar in i Mitt konto.

Flera biljetter samtidigt

Det är möjligt att ha flera förköpta biljetter på ditt resekort, så länge biljetterna har samma giltighet. Exempelvis kan du ha fem stycken biljetter för 1 zon Senior 65+ år.

Förlustgaranti

När du registrerar ditt kort på Mitt konto får du förlustgaranti på dina biljetter om du skulle tappa ditt kort.

Använd resekortet i andra delar av Sverige

Du kan du ladda resekortet med biljetter för resor till och från Blekinge och för resor som du gör med Skånetrafiken, Länstrafiken Kronoberg, Kalmar länstrafik, Hallandstrafiken och Jönköpings Länstrafik. Du kan använda resekortet för resor med Öresundståg till Danmark.

När du reser till Skåne, Kronoberg, Kalmar, Halland, Jönköping eller Danmark behöver du visa upp ett inspektionskvitto i samband med din biljett. Inspektionskvittot får du i våra biljettautomater eller hos våra ombud

Använd resekortet ombord på båten

Du kan använda resekortet ombord på Hasslöpendeln, Sturköpendeln och på båten mellan Nogersund–Hanö. Tänk på att du behöver ha en biljett med giltighet i hela Blekinge laddat på resekortet när du åker mellan Nogersund–Hanö. 

För dig som pendlar

Resekortet passar bra för dig som reser samma sträcka ofta och som inte vill ha din biljett i appen. Ladda resekortet med en 30-dagarsbiljett och res obegränsat inom din valda zon. När dina 30 dagar är slut laddar du resekortet med en ny biljett.

För dig som reser ibland

Resekortet är även ett alternativ för dig som reser då och då och inte kan eller vill använda appen. Då laddar du resekortet med förköpta biljetter för din vanligaste resa. Biljetterna aktiveras först när du gör din resa. När biljetterna är slut laddar du resekortet med nya biljetter.

För dig som reser sällan

Om du reser sällan och mellan olika destinationer behöver du inget kort. Då köper du biljett ombord på bussen, i biljettautomaten eller hos ett av våra ombud. Ombord på bussen och i biljettautomaten betalar du med betalkort.

För de små i familjen

Resekortet passar för barn som inte själva kan köpa biljett. Via vår webshop kan du ladda barnens resekort med biljetter och ett klick senare är biljetten redo att användas på bussen hem. Biljetten laddas direkt till resekortet.

Sidan uppdaterad: 2024-06-06 klockan 08.56