Regler och villkor

Våra produkter och tjänster omfattas av lagar och regler. Det reglerar vad vi och våra resenärer har för rättigheter och skyldigheter.

Allmänna villkor

Resevillkoren för kollektivtrafiken i södra Sverige gäller för resor med Blekingetrafiken, Hallandstrafiken, Jönköpings Länstrafik, Kalmar länstrafik, Länstrafiken Kronoberg och Skånetrafiken. Resevillkoren gäller även för länsöverskridande resor med Öresundståg till och från Göteborg i Västtrafiks område. Läs mer om våra resevillkor.

Lagar och regler kring kollektivtrafiken

Gällande lagar och regelverk kring kollektivtrafiken i Sverige. Läs mer om lagar och regler kring kollektivtrafiken.

Köpvillkor e-handel

När du köper eller laddar ditt Resekort via blekingetrafiken.se så gäller våra köpvillkor för e-handel. Läs mer om våra köpvillkor för e-handel.

Användarvillkor och köpvillkor mobilbiljetter

När du installerar, använder eller registrerar dig för biljettförsäljning i Blekingetrafikens app så godkänner du våra användarvillkor och köpvillkor för mobilbiljetter. Läs mer om våra användarvillkor och köpvillkor för mobilbiljetter.

Regler för skydd av personuppgifter

Från den 25 maj 2018 gäller den Europeiska unionens allmänna dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation). Det är en lag som ställer krav på hur vi skyddar din personliga integritet. Lagen ger dig bättre kontroll över dina personliga uppgifter, vilka vi har och hur vi använder dem. Läs mer om våra dataskyddsregler.

Om kakor

Vi använder så kallade kakor för att förbättra din upplevelse på vår hemsida. Läs mer om hur vi använder kakor.