Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
En kvinna med tatueringar och piercingar håller i en gitarr ombord på ett Öresundståg.

Evenemangstrafik

Njut av sommarens evenemang, ställ bilen hemma. Vi tar dig dit och hem.

Alla tider finns i vår app och biljetten köper du enkelt i appen innan du ska resa. Det vore riktigt klokt att ta en kik innan du bestämmer om du verkligen ska ta bilen.

Sweden Rock Festival

I sommar erbjuder vi flera resmöjligheter till och från Sweden Rock! Du reser enkelt med våra bussar och tåg, oavsett om du behöver pendla varje dag eller endast ta dig till och från festivalen.

Från Karlskrona, Bergåsa, Ronneby och Bräkne-Hoby

Ta tåget till Karlshamns resecentrum och byt till extrainsatta Kustbussen 666. Du har en tur i timmen med Öresundståg att välja mellan. När du kommer till Karlshamns resecentrum har du tio minuter på dig att byta till vår extrainsatta Kustbussen 666. Kustbussen 666 kör såklart både onsdag, torsdag, fredag och lördag. Det går även några turer på söndagen från Norje Bro.

Bussen stannar vid hållplats Norje Bro som ligger 400 meter i östlig riktning från Sweden Rocks entré. 

Från Karlshamn

Du bor i Karlshamn åker givetvis enkelt med Kustbussen 666. Andra resealternativ är Öresundståg eller Pågatåg till Sölvesborg, samt buss linje 350 mellan Karlshamn och Sölvesborg.

Till Karlshamn, Bräkne-Hoby, Ronneby och Karlskrona

Från Sweden Rock reser du med extrainsatta Kustbussen 666 från hållplats Norje Bro. Hållplatsen ligger cirka 400 meter från utgången i östlig riktning. Du har en avgång i timmen att välja mellan.

Turerna under dagen och kvällen tar dig till Karlshamns resecentrum, där du enkelt byter till Öresundståg österut. De sena kvälls- och natturerna med Kustbussen 666 kör dig hela vägen, utan byte, till bland annat Ronneby, Listerby, Nättraby för att nå slutdestination Karlskrona centralstation. 

Från Ronneby Airport

Du som kommer med flyg åker vidare med buss linje 1 till Ronneby resecentrum. Där byter du till Öresundståg mot Karlshamn. Vid Karlshamns resecentrum tar du Kustbussen 666 för vidare resa till Norje Bro och Sweden Rock.

Lövmarknaden

Vi kör extrainsatta bussturer inom kommunen i stort sett hela dagen ända in på småtimmarna. En nyhet i år är att det nu finns fler turer även med linje 7 Långö.

Du som bor i Lyckeby och brukar resa med linje 2 eller 123 ska tänka på att hållplatserna Lösen, Östra Torp och Kronotorp är avstängda och att all busstrafik och biltrafik leds om på grund av ombyggnationen av E22. Ta därför en extra titt i tidtabellen var din närmsta hållplats ligger.

Killebom

Till Sölvesborg tar du dig enkelt med tåg eller buss.

Karlshamn och Olofström

Vi har extrainsatta turer med linje 350 mellan Karlshamn och Sölvesborg och linje 561 Olofström–Bromölla.

Falkvik, Hörvik, Nogersund och Mjällby

Det blir självklart även extrainsatta turer denna stadsfestival med linje 1 Falkvik, linje 2 Hörvik–Nogersund–Mjällby och linje 433 Ljungaviken–Mjällby.

Svängsta, Olofström och Jämshög

Du som bor i Svängsta, Olofström eller Jämshög kan ta buss linje 650 som är en extrainsatt linje under Killebom.

Tosia Bonnadan

Till Ronneby tar du dig enkelt med tåg eller buss. Resecentrum ligger nära stan och Tosia Bonnadagarnas myller. För dig som bor inom kommunen har vi flera bussturer att välja mellan.

Hasslöfestivalen

Till Hasslöfestivalen från Karlskrona

 • Fredag avgår bussen från Karlskrona centralstation klockan 17.20.
 • Lördag avgår bussen från Karlskrona centralstation klockan 15.20.

Till Karlskrona

Under torsdagen har vi utökat med en kvällstur från festivalhållplatsen till Nättraby. Bussen avgår klockan 23.15 och tar dig till hållplats Nättraby hörnet, där du kan byta till linje 5 för vidare resa mot Karlskrona centralstation.

 • Torsdag finns även en senare tur till Karlskrona som avgår klockan 01.00 från festivalhållplatsen.
 • Fredag avgår bussen från festivalhållplatsen klockan 00.00 och klockan 01.15.
 • Lördag avgår bussen från festivalhållplatsen klockan 00.00 och klockan 01.15.

Till Hasslöfestivalen från Ronneby

 • Torsdag avgår bussen från Ronneby resecentrum klockan 19.00.
 • Fredag avgår bussen från Ronneby resecentrum klockan 18.00.
 • Lördag avgår bussen från Ronneby resecentrum klockan 14.00 och 15.10.

Till Ronneby

Under torsdagen har vi utökat med en kvällstur från festivalhållplatsen till Ronneby klockan 23.15. På torsdagen avgår bussen även klockan 01.00.

Fredag avgår bussen från festivalhållplatsen klockan 00.00 och 01.15 Bussen fortsätter till Karlshamn om det finns resande som ska dit.

Lördag avgår bussen från festivalhållplatsen klockan 00.00 och 01.15. 

Till Karlshamn

Lördag avgår bussen från festivalhållplatsen klockan 00.00 och 01.15. Bussen fortsätter till Karlshamn om det finns resande som ska dit.

Östersjöfestivalen

Till Karlshamn tar du dig enkelt med tåg eller buss. Vi kör dessutom extrainsatta bussturer inom kommunen och till Ronneby.

Fel i tidtabells-pdf på webben

Tyvärr har det smugit sig in felaktiga tider i tidtabellen som finns för nedladdning som pdf-fil gällande Östersjöfestivalen. Felet gäller endast onsdag den 17 juli.

Rätt tider är i stället:

 • Onsdag 17 juli avgår sista bussen med linje 1 mot Svängsta klockan 01.04.
 • Onsdag 17 juli avgår sista bussen med linje 2 mot Mörrum klockan 01.15.
 • Onsdag 17 juli avgår sista bussen med linje 320 mot Bräkne-Hoby klockan 00.00.
 • Onsdag 17 juli avgår sista bussen med linje 350 mot Sölvesborg klockan 00.50.

Hällaryd, Bräkne-Hoby och Ronneby

På fredag och lördag finns såklart nattbussar att välja mellan exempelvis till Hällaryd, Bräkne-Hoby och Ronneby. Alla nattbussar efter klockan 21 kör från Hinseberget.

Ronneby och Karlskrona

Du som ska till Ronneby eller Karlskrona på kvällen åker enklast med tåg eller Kustbussen 600. Kustbussen 600 kör sent på onsdag, torsdag, fredag och lördag. Tänk på att Kustbussen 600 inte kör via hållplats Erik Dalbergsgatan, Karlshamns resecentrum, Karlshamn Centrum öst eller Bodetorpsskolan Karlshamn under Östersjöfestivalen.

Karlskrona Skärgårdsfest

Vi har lyssnat på alla våra fina kunder och utökar bussturerna även under onsdagen och torsdagen. Ta en extra titt på linjerna 2 Jämjö–Lyckeby, linje 3 Bastasjö, linje 4 Rödeby, linje 5 Nättraby och linje 6 Verkö. Här finns det nattbussar också!

Rödeby

Linje 4 finns för dig som reser till och från Rödeby. Det finns även fler kvällsturer med linje 172 både onsdag, torsdag, fredag och lördag.

Alnaryd, Tving, Fridlevstad, Rödeby och Eringsboda

Med linje 173 åker du som ska från och till Alnaryd, Tving, Fridlevstad eller Rödeby. Linje 4 finns för dig som reser till och från Rödeby. Det finns kvällsturer till Tving både onsdag, torsdag, fredag och lördag. De sena turerna går till Eringsboda om det finns resande som ska dit.

Ronneby och Karlshamn

För dig som reser från Karlshamn och Ronneby till Karlskrona är tåget ett klokt alternativ under Skärgårdsfesten. Vi har även många turer med linje 150 och Kustbussen 600 att välja mellan. Tänk på att Kustbussen 600 inte kör inom Ronneby på kvällarna och nätterna, utan alltid direkt Karlshamn. Du som ska till Ronneby på kvällen och natten tar därför linje 150 i stället.

Hällevik Tradjazzfestival

Till Nogersund tar du dig enkelt med linje 2. Förutom de ordinarie turerna finns det flera extrainsatta kvällsturer på torsdag, fredag och lördag. Du som ska resa till Nogersund på söndagen har en buss i timmen att välja mellan.

Flygdagen Kallinge

Vi kör såklart extra under Flygdagen som äger rum den 24 augusti på F17 i Kallinge.

Bussarna kör inte till hållplats F17 denna dag, utan avstigning och påstigning blir istället vid hållplats Fanjunkarevägen. Från hållplatsen blir det en liten promenad till Försvarsmaktens entré vid fältet.

Ronneby centrum och Hjorthöjden

Linje 1 Ronneby förstärks och du har en buss att välja på i halvtimmen hela dagen.

Belganet, Backaryd och Hallabro

Välj linje 241 Belganet/Backaryd/Hallabro som tar dig hela vägen till och från Fanjunkarevägen i Kallinge.

Bräkne-Hoby

Med linje 250 Bräkne-Hoby åker du till och från Ronneby resecentrum. Vid resecentrum byter du till linje 1 mot Kallinge.

Karlskrona

Vi kör en gång i timmen under hela morgonen, förmiddagen och eftermiddagen med linje 150.

Olofström och Karlshamn

Kustbussen 600 Olofström/Karlshamn kör en gång i timmen under morgonen, förmiddagen och eftermiddagen. Vid Ronneby resecentrum byter du till eller från linje 1 Kallinge.

Kalmar

Kustbussen 500 kör en extra avgång till Karlskrona på morgonen. Vid Karlskrona C byter du till exempelvis linje 150 Ronneby eller till Öresundståg som tar dig till Ronneby resecentrum. Vid resecentrum hänvisar vi dig till linje 1 Kallinge.

Vi har även en extra avgång till Kalmar med Kustbussen 500 från Karlskrona under eftermiddagen.

Sidan uppdaterad: 2024-07-11 klockan 07.57