Öppen närtrafik

För dig som bor på landsbygden, långt från en hållplats eller som saknar allmän kollektivtrafik.

Allmänt om Öppen närtrafik

Vi erbjuder resealternativet eftersom det inte finns bussförbindelser till alla platser i Blekinge. Öppen närtrafik kan nyttjas alla dagar mellan klockan 08.00–18.00 av alla som uppfyller något av dessa två krav:

  • Adressen du reser till eller från ligger minst en kilometer (närmaste gångväg) från en hållplats.
  • Hållplatsen ligger närmare än en kilometer, men trafikeras endast av högst två dubbelturer mellan klockan 09.00–17.00.

Hur reser jag?

I Öppen närtrafik reser du mellan valfri adress och så kallade målpunkter i ditt geografiska område. Målpunkterna ligger i närheten av handel, sjukvård och övergång till/från buss och tåg. Du kan alltså kombinera din resa med Öppen närtrafik med vår linjetrafik. Öppen närtrafik kan använda över kommungränserna. 

Målpunkter

Här ser du vilka platser du kan resa till eller från inom respektive geografiskt område.

Priser

För Öppen närtrafik gäller samma priser som för enkelbiljetter i busstrafiken. Om du påbörjar din resa med Öppen närtrafik så köper du biljett i vår app eller med kontanter.

Du kan även betala din resa med Swish. När du beställer din resa så ska du meddela om du betalar med Swish. Swish-numret är 123 546 54 71.

Kom ihåg att behålla ditt kvitto om du ska resa vidare med linjetrafik. Kvittot är din biljett för vidare resa inom de zoner du betalat för. I appen finns din biljett i menyn "Biljetter".

Förseningsersättning

För resor med Öppen närtrafik är du garanterad att den överenskomna ankomsttiden har en felmarginal på upp till tio minuter. Därefter återbetalas egenavgiften.

Undantaget är resor där det inte finns någon avtalad ankomsttid.

Beställ resa

Du beställer din resa med Öppen närtrafik hos vår beställningscentral via telefon.

Eftersom vi samordnar resorna med färdtjänst och sjukresor så kan vi inte lova att du får resa just den tid du önskar. Beställ därför din resa i så god tid som möjligt. Vi gör vårt bästa för att tillgodose dina önskemål.

Se aktuella öppettider och kontaktuppgifter till vår beställningscentral.