Rabatter

Barn, studenter, seniorer och ni som åker tillsammans får alltid rabatt.

Barn under 7 år

Barn under 7 år åker gratis och behöver ingen biljett.

Barn 7-19 år

Du som är mellan 7 till 19 år får 40 % i rabatt på alla biljetter.

Exempel

Loa ska resa från Kungsplan till Amiralen. Ordinarie pris för en vuxen är 25 kronor, men Loa är 19 år och får 40 % i rabatt på biljettpriset. Loa köper biljetten i appen och betalar 15 kronor.

Student

Du som student får 25 % i rabatt på alla biljetter.

Kom ihåg! För dig som studerar gäller särskilda krav om studieform, studietakt och uppvisande av digitalt Mecenat- eller Studentkort med studentresesymbolen. Läs mer om "Hur får jag Studentrabatt?" i våra frågor och svar.

Exempel

Mio ska resa från Karlshamn resecentrum till Campus Östra Piren. Ordinarie pris för en vuxen är 25 kronor, men Mio studerar på heltid på Blekinge Tekniska Högskola och får 25 % i rabatt på biljettpriset. Mio köper biljetten i appen och betalar 18,75 kronor.

Senior 65+ år

Du som har fyllt 65 år eller är äldre får 25 % i rabatt på alla biljetter.

Även du som är berättigad till färdtjänst oavsett ålder får nyttja rabatten Senior 65+ år. Kom ihåg att du ska kunna visa upp ditt färdtjänstkort och legitimation.

Exempel

Sam ska resa från Karlskrona centralstation till Ronneby resecentrum. Ordinarie pris för en vuxen är 67 kronor, men Sam är 65 år och får 25 % i rabatt på biljettpriset. Sam laddar sitt resekort med en biljett på vår hemsida och betalar 50,25 kronor. Biljetten aktiverar Sam i biljettautomaten på stationen innan Sam går ombord på tåget.

Tillsammans

Alla som reser tillsammans får 25 % i rabatt på totalpriset på alla biljetter. Det kan vara vuxna, barn, studenter, unga och seniorer som reser tillsammans på en gemensam biljett.

Exempel

Sasha och Robin ska resa från Olofströms resecentrum till Karlshamn resecentrum. Ordinarie pris för en vuxen är 67 kronor, men eftersom Sasha och Robin reser tillsammans så får de 25 % i rabatt på totalpriset. Sasha köper biljetten i biljettautomaten och betalar 100,50 kronor.

Så har vi räknat

  • Rabatt: (67 + 67) * 0,25 = 33,50 kronor
  • Totalpris: (67 + 67) - 33,50 = 100,50 kronor