Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
Ett äldre par går ombord på bussen.

Klart med ny entreprenör som kör buss på uppdrag av Blekingetrafiken

Ett äldre par går ombord på bussen.
Publicerad: 2023-10-16 klockan 14.04  |  Pressmeddelande

Upphandlingen av Blekingetrafikens linjelagda busstrafik är nu klar efter överprövning i Förvaltningsrätten. Det blir Connect Bus Sandarna AB som tilldelas avtalet för busstrafiken från augusti 2025.

– Överprövning likt denna är vanligt för upphandlingar i kollektivtrafikbranschen. Det känns skönt att processen är klar, beslutet är taget och vi kan fokusera på resan framåt; en hållbar och kostnadseffektiv trafik och fortsatt nöjda kunder, säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

Om upphandlingen

Avtalet omfattar all linjelagd busstrafik i Blekinge samt skolskjutstrafik i Karlshamn, cirka 130 bussar, en avtalstid på tio år och har ett totalt värde på cirka 3 miljarder kronor. Connect Bus lämnade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet.

– Det nya avtalet har en stark hållbarhetsprofil genom energieffektiv och klimatvänlig trafik som bidrar till minskad miljöpåverkan. Mer än 70 procent av trafiken kommer att utgöras av elbussar som bidrar till att skapa en attraktivare stadsmiljö med renare luft och tystare trafik, säger Jonas Kempe, VD, Connect Bus.

Korttidsavtal fram till trafikstart

Bergkvarabuss som Blekingetrafiken idag samarbetar med får utökat uppdrag att köra bussarna fram tills Connect Bus tar över i augusti 2025. Det innebär att busstrafiken rullar på och för kunderna blir det som vanligt.

Sidan uppdaterad: 2024-07-09 klockan 16.02