Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Filtrering

Pressmeddelande

På väg till tonerna av favoritmusiken

Vad gör du egentligen på bussen – mer än att färdas mot målet och lyssna på nästa ”nästa”? En enkätundersökning som vi har gjort avslöjar att det är mycket musik i hörlurarna. Och många gillar att bara kolla utsikten under resans gång.

Läs mer

Pressmeddelande

Nytt bussavtal

Vår upphandling av linjelagd busstrafik är klar. Avtalet tilldelades Connect Bus Sandarna AB. Det betyder att ett, för Blekinge, nytt trafikföretag tar över trafiken från augusti 2024.

Läs mer

Uppdaterade köp- och resevillkor

Från och med första januari 2023 har vi nya köp- och resevillkor.

Läs mer

Få check på vardagsmotionen

Du som är pendlare får ofta vardagsmotionen på köpet. Många resenärer går eller cyklar nämligen till och från hållplatsen eller stationen.

Läs mer

Biljettpriser 2023

2023 blir det nya priser på enkelbiljetter och periodbiljetter. Prisändringen sker för att till viss del kompensera för de kostnadsstegringar som sker i samhället och för våra trafikkostnader.

Läs mer

Nya tågtider 11 december

Nu är det snart dags för det årliga skiftet av tågtidtabeller, som i år blir söndagen den 11 december. Tidtabellsskiftet för med sig några nyheter och förändringar för dig som reser med Öresundståg.

Läs mer

Såhär kan också en jobbdag börja!

Buss till jobbet. Tåg från skolan. Båt till mötet. En faktor för att komma fram – men för många är kollektivtrafiken så mycket mer. Här kan du läsa om hur båtpendlarna från Hasslö och tåggänget från Ronneby startar sina dagar.

Läs mer

Trummenäs får egen båtpendel

På uppdrag av Karlskrona kommun förlängs nu sommarens satsning med turer till och från Trummenäs.

Läs mer

Säkrare och bekvämare resa

När du med rullstol reser en serviceresa är det alltid säkrast att flytta över från rullstolen till sätet i våra minibussar. För dig som inte kan det finns nu en lösning med flyttbara nackskydd som gör att det blir säkrare och bekvämare för dig som sitter kvar i din rullstol.

Läs mer

Resor för flyktingar från Ukraina

Alla flyktingar med pass/id-handlingar från Ukraina har kunnat resa med oss utan biljett till och med 31 oktober 2022.

Läs mer

Ny tidtabell 15 augusti

Sommaren är inte slut bara för att vi går över till ny tidtabell. Njut och låt oss ta dig dit du vill. Från och med den 15 augusti gäller ny tidtabell för kollektivtrafiken i vårt vackra Blekinge. 

Läs mer

Karlskrona kommun erbjuder ungdomar kostnadsfria resor

Från och med tisdagen den 12 juli erbjuds Karlskrona kommuns ungdomar kostnadsfria resor med kollektivtrafiken i kommunen.

Läs mer

Karlshamn näst i tur med Seniorbiljett

Snart kan du som är 70 år eller äldre åka kollektivtrafik helt gratis under vissa tider på dygnet inom Karlshamns kommun.

Läs mer

Du kan nu ansöka om färdtjänst på 1177.se

Färdtjänst är till för dig som på grund av funktionsnedsättning inte på egen hand kan förflytta dig eller resa med allmän kollektivtrafik. Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken. 

Läs mer

Ingen sommar utan Sommarbiljett!

I år gäller Sommarbiljetten mellan den 13 juni och 14 augusti för alla våra resor med buss, tåg och båt i Blekinge. 

Läs mer

Trummenäs får skärgårdsturer i sommar

I sommar blir bryggstoppen fler för Blekingetrafikens skärgårdstrafik i Karlskrona. Från den 27 juni erbjuds dagliga turer från och till Trummenäs, ut i skärgården och till Fisktorget i stan. Dessutom angör Hop-on Hop-off bryggan vid Skeppsbron. 

Läs mer

Efterlängtad skärgårdstur mellan Ronneby och Tjärö

I sommar blir det möjligt att åka med Blekingetrafikens skärgårdsbåt från Ronneby Marina, via Karön, Stora Ekön till Tjärö. Satsningen är efterlängtad då Tjärö är ett populärt resmål för både Blekingebor och turister.

Läs mer

Öresundståg och SJ Öresund avslutar avtal

Öresundståg och SJ har beslutat att avsluta avtalet om Öresundstågen i förtid. Därmed träder det reservavtal som tecknats i kraft och Transdev tar över trafiken från december 2022. En ny upphandling av trafik och underhåll av Öresundstågen kommer nu att genomföras.

Läs mer

Gratis kollektivtrafik för seniorer under vissa tider

Under februari kommer Karlskronas seniorer som är 70 år eller äldre kunna börja åka gratis med kollektivtrafiken inom kommunen, under vissa tider på dygnet. Karlskrona kommun är först ut i Blekinge med att erbjuda sina seniora kommuninvånare detta.

Läs mer

Arkiverad

Åk med oss på sportlovet

Du som har en skolbiljett kan använda den även på sportlovets alla vardagar mellan klockan 05.00–19.00. Det kan vara bra att känna till när du är sugen på att åka och träffa kompisar eller hitta på någon rolig aktivitet.

Läs mer

Full fart framåt, nu blippar vi ombord igen

Vi ser ljust på framtiden och välkomnar dig ombord via bussarnas framdörrar igen. Biljetten som du har i appen eller på resekortet ska du återigen blippa mot biljettläsaren framme hos bussföraren. 

Läs mer

Pressmeddelande

Vi har Sveriges näst nöjdaste kunder!

Trots rådande pandemirestriktioner kniper vi andra platsen avseende kundnöjdhet i Kollektivtrafikbarometern, en branschgemensam undersökning utförd av Svensk kollektivtrafik. Även ombordmiljön får högt betyg av er kunder.

Läs mer

Nya rutiner för ansökan om förseningsersättning

Vår målsättning är att trafiken ska fungera och att du som kund ska vara nöjd. Men ibland blir det förseningar eller fel i vår information. 

Läs mer

Tågnyheter från 12 december

Nu gäller ny tidtabell för våra tåg och Kustbussar i Blekinge. Som vanligt rekommenderar vi dig att söka resa och köpa biljett i appen, smidigt och alltid nära till hands. 

Läs mer

Bussiga nyheter från 13 december

Pass på, du som åker buss! Från och med den 13 december har vi nyheter som kanske berör just dig. Som vanligt rekommenderar vi dig att söka resa och köpa biljett i appen - smidigt och alltid nära till hands. 

Läs mer

Pressmeddelande

Ökat resande med skärgårdstrafiken

Resandet med skärgårdstrafiken i Blekinge ökade med 25 procent jämfört med sommaren 2020. Hemester i kombination med strålande väder är två stora anledningar bakom resandeökningen.

Läs mer

Vilka tio dagar väljer du?

Nu lanserar vi vår nya biljett Flex 10/30 dagar. Den perfekta biljetten för dig som till exempel jobbar hemifrån men behöver resa till jobbet då och då. Biljetten innehåller 10 stycken 24-timmarsbiljetter som du använder inom 30 dagar i följd. Välj vilka resdagar du vill inom de 30 dagarna. Hoppas du kommer att gilla Flexbiljetten! 

Läs mer

Premiär för vår nya Blekingeserie

Vi reser ut i länet och bjuder på avsnitt med sommartips, upplevelser, utflykter och underbara möten.

Läs mer

Köp om biljett på enkelt sätt

Nu lanserar vi en ny funktion på Mitt konto! 

Läs mer

Vi gör bra saker

Vi vill rikta ett stort tack till dig som kund för att du fortsätter att visa omtanke för andra, hålla i och hålla ut. Dina åsikter i den nationella Kollektivtrafikbarometern för 2020, visar att vi gör bra saker. Blekingetrafiken har landets allra punktligaste kollektivtrafik enligt våra kunder. Dessutom ligger kundnöjdheten på en topplacering. Vi är otroligt stolta över resultatet, men inte nöjda. Vår resa och strävan efter ännu nöjdare kunder och punktligare trafik fortsätter. 

Läs mer

Pressmeddelande

SJ Öresund tar över drift och underhåll av Öresundståg

SJ Öresund tar över Öresundstågstrafiken från och med den 13 december. Det nya avtalet som innebär att SJ Öresund ansvarar för både trafik och underhåll av tågen innehåller också ett stort antal förbättringar för kunderna.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Bekvämare resa och punktligare Krösatåg när avtal tecknas med ny entreprenör

Nu står det klart att SJ AB kommer att köra Krösatågen och ha hand om underhållet i 12 år framåt. Förberedelserna är igång inför avtalsstarten som är i december 2021. För kunderna som åker Krösatåg kommer det innebära en bekvämare resa och punktligare tåg.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Gamla webshopen stängs ner

I januari 2021 stängs gamla webshopen och dess tjänster ner.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Köp biljett med värdekod hos ombud

Byt din reskassa mot en värdekod och använd den hos våra ombud för att betala biljetter eller ladda ditt resekort.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Nya priser från första januari

Från den 1 januari 2021 gäller nya priser för kollektivtrafiken i Blekinge.

Läs mer

Nyhet

Gör ni tjänsteresor med buss och tåg?

Som administratör i Företagsportalen kan du nu bjuda in företagets eller organisationens medarbetare att själva köpa biljetter via Blekingetrafikens app, på företagets bekostnad.

Läs mer

Nyhet

Köp biljett med värdekod i Företagsportalen

Via tjänsten "Flytta reskassa" kan ni som företag eller organisation byta in er kvarvarande reskassa mot värdekoder. Värdekoderna betalar ni biljetter med i Företagsportalen eller i appen.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Beställ sjukresa efter du fått kallelse

Ring vår beställningscentral så tidigt som möjligt efter du fått din kallelse.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Premiär för vårt nya ombud

Stationskiosken är vårt nya ombud på resecentrum i Karlshamn. Här kan du från och med den 1 november köpa biljetter och få personlig service som rör din resa. 

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Beställ färdtjänst till jul och nyår

När du behöver resa finns vi här för dig. Beställ din färdtjänstresa senast den 4 december om du vill vara garanterad en resa på jul- eller nyårsafton. Ring oss på telefonnummer 0455-165 00.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Köp biljett med värdekod i biljettautomat

Byt din reskassa mot en värdekod och använd den i biljettautomaterna för att betala biljetter eller ladda ditt resekort.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Enklare att arbetspendla utanför Blekinge

Nu gör vi det enklare att arbetspendla och göra tjänsteresor utanför Blekinge.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Snart surfar du fritt på Öresundståg

Just nu installeras gratis WiFi på alla Öresundståg. Arbetet beräknas vara klart vid årsskiftet 2020/2021.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Ett tack från våra biljett-kontrollanter

Tack för att du håller avstånd till våra biljettkontrollanter när du blippar ditt resekort eller app-biljett.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Köp biljett med värdekod i webshopen

Flytta din reskassas saldo och få en värdekod med motsvarande värde. Använd värdekoden i webshopen för att betala biljetter och ladda till ditt resekort.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Betala mot faktura i appen och webshopen

Nu kan du betala mot faktura i webshopen och i senaste versionen av appen.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Sommarens trafiknyheter, 2020

Anropsstyrda turer, tider anpassade för arbetspendlare, och nattstopp, är några av sommarens nyheter med start 15 juni.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Alla dina serviceresor på faktura

Nu kan vi äntligen berätta att vi har betalning mot faktura för alla sjukresor och resor med färdtjänst och Öppen närtrafik

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Träffa vårt crew i sommar

I sommar har du möjligheten att träffa vårt crew när de turnérar genom Blekinge. Se turnéplanen för att ta reda på när crewet är i just din kommun.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Vi blir med cyklar

Snart kan du ta del av vårt nya tillskott och cykla vidare från stationen. Som en del i ett större samverkansprojekt har vi fått möjlighet att testa uthyrning av cyklar. Från början av maj 2020 till augusti 2021 är det möjligt att hyra cyklar.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Nu lanserar vi Företagsportalen

För att göra det enkelt att resa med kollektivtrafiken i tjänsten lanserar vi nu Företagsportalen där organisationer själva köper biljetter och får koll på sina resor. Företagsportalen är för dig som är ansvarig för organisationens tjänsteresor.

Läs mer

Ta med inspektionskvitto vid resor till Skåne

Från 1 mars 2020 krävs inspektionskvitto när du reser med Blekingetrafikens resekort i Skåne. Skånetrafiken stänger då sitt gamla biljettsystem.

Läs mer

Arkiverad

Testa vår nya webshop

Var en av de första att testa vår nya webshop där du kan beställa det nya resekortet, ladda biljetter och aktivera biljetter.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Nöjda kunder väljer Blekingetrafiken

Allt fler väljer att resa med Blekingetrafiken. Under 2019 gjordes 20 procent av resorna i Blekinge med kollektivtrafik, en ökning från 16 procent 2018. Allra flest kollektivtrafikresor görs i Karlskrona, men sedan Ronneby och Karlshamn fått ny stadstrafik ökar andelen kollektivtrafikresor även här.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Ses vi på turnén?

Välkommen förbi och träffa oss om du har frågor!

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Nu närmar sig bytet

Under mars byter vi ut resekortet mot vårt nya kort, nya biljettautomater installeras och vi lanserar en ny webshop på blekingetrafiken.se. För att bytet ska bli så smidigt som möjligt gäller ditt röda resekort ända fram till den 30 april 2020. Sista dagen att ladda resekortet är den 14 mars, därefter reser du upp din period eller reskassa.

Läs mer

Arkiverad

Nya tider för tåg och linje 500

Från och med den 15 december 2019 gäller ny tidtabell för tågen i Blekinge. Vi vill också uppmärksamma dig på att Kustbussen linje 500 mellan Karlskrona–Kalmar–Karlskrona har justerade tider.

Läs mer

Arkiverad

Nya biljetter, rabatter och priser från 15 december

Från den 15 december 2019 gäller nya biljetter, nya rabatter och nya priser för kollektivtrafiken i Blekinge. Detta gäller i både det gamla och nya biljettsystemet.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Blekingetrafiken förlänger gamla biljettsystemet

Blekingetrafiken förlänger köp och laddning av biljetter i det gamla biljettsystemet till den 14 mars 2020. Från den 15 december 2019 gäller de nya biljetterna och rabatterna även i det gamla biljettsystemet.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Nu är vår hemsida uppdaterad

För att bättre kunna hjälpa dig som resenär så har vi nu uppdaterat vår hemsida. Några nyheter är ett nytt utseende, lättare att hitta det du söker och bättre tillgänglighetsanpassning.

Läs mer

Arkiverad

Ta bussen till hockeymatchen

Under hela hockeysäsongen 2019/2020 är du välkommen ombord på våra bussar för att åka till och från NKT Arena. Bussarna avgår under säsongens alla hemmamatcher med start fredag 20 september.

Läs mer

Arkiverad

Säkrare betalningar från 14 september

Lördag den 14 september börjar ett nytt EU-direktiv för säkra elektroniska betalningar att gälla i Sverige.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Flytta din reskassas saldo till vår nya app

Nu är det möjligt att flytta din reskassa till vår nya app "Blekingetrafiken" för att köpa biljetter till motsvarande värde. Det enda du behöver är en värdekod och den senaste app-versionen.

Läs mer

Arkiverad

Gör din resa skillnad?

Ja, faktiskt. Att resa tillsammans gör skillnad. Gör det du också, med vår nya app.

Läs mer

Arkiverad

Känd låt blir Blekingetrafikens nya soundtrack

Idag lanserar Blekingetrafiken ett nytt soundtrack. Det är låten “Calleth You, Cometh I” av The Ark som har fått ny tolkning och ska användas i olika marknadsföringskampanjer framöver.

Läs mer

Arkiverad

Betala med betalkort i vår nya app

Nu kan du betala dina biljetter med ditt betalkort i vår nya app. Ladda ner den senaste versionen av appen och lägg till betalkortet under "Inställningar"/"Betalningsinställningar".

Läs mer

Arkiverad

Skärpt tobakslag i kollektivtrafiken

Från och med idag den 1 juli 2019 skärps tobakslagen på ett flertal områden, däribland inom kollektivtrafiken. Våra resevillkor är uppdaterade, där punkt 6.7 avser rökning:

Läs mer

Arkiverad

Sveriges största tågaffär officiellt klar

Idag, den 14 juni undertecknas det nya trafikavtalet mellan Öresundståg AB och SJ, som tar över trafikutförandet av Öresundstågen från december 2020 och åtta år framåt. Det nya avtalet innehåller ännu fler parametrar som sätter kunden i centrum. Avtalet innebär också att 185 nya arbetstillfällen skapas i Sverige, flera av dem i Skåne.

Läs mer

Arkiverad

Satsningar i kollektivtrafiken

Åk med badbussar till stranden, ta en kvällstur i skärgården och välj mellan fler avgångar på landsbygden. Det är några av satsningarna med start 17 juni.

Läs mer

Arkiverad

Kunden i centrum i nytt avtal för Öresundstågen

Tisdagen den 21 maj tilldelades ett nytt trafikavtal för Öresundstågen. Det blir SJ AB som svarar för driften av Öresundstågen från och med december 2020. Det nya avtalet sätter kundens hela reseupplevelse i centrum.

Läs mer

Arkiverad

Dags att planera årets första skärgårdsutflykt?

Nu är skärgårdstidtabellen för 2019 här. Ladda ner den redan idag och börja planera årets skärgårdsutflykter. Inom kort kommer den tryckta skärgårdstidtabellen finnas tillgänglig hos ombud, återförsäljare och turistbyråer i Blekinge.

Läs mer

Arkiverad

Kollektivtrafiken får höga betyg i Blekinge

Allt fler kunder hos Blekingetrafiken är nöjda, visar resultat från Kollektivtrafikbarometerns årsrapport för 2018. På ett år har andelen nöjda kunder ökat från 63 procent till 70 procent, vilket placerar Blekingetrafiken bland topp 5 i landet i jämförelse med andra lokala kollektivtrafikbolag.

Läs mer

Arkiverad

Nytt biljettsystem

I mars lanseras det nya biljettsystemet för kollektivtrafiken inom Blekinge län. Samtidigt lanseras en ny app, nya produkter och rabatter. Rabatterna börjar gälla i samband med att appen lanseras.

Läs mer

Arkiverad

Fri övergång mellan Öppen närtrafik och tåg

Från och med 1 november 2018 har du möjlighet till fri övergång i stationszonen för resa i Öppen närtrafik med byte till tåg inom Blekinge. Detta gäller även i omvänd riktning.

Läs mer

Arkiverad

Nya biljetter och rabatter i kollektivtrafiken i Blekinge

Region Blekinges styrelse beslutade idag om en ny pris- och produktmodell för kollektivtrafiken i Blekinge. Den nya modellen gör att det blir billigare för studenter, barn och seniorer att åka buss och tåg i Blekinge.

Läs mer

Arkiverad

Blekingetrafiken lanserar Buss-TV

Blekingetrafiken lanserar en helt ny nyhets- och informationskanal som vänder sig till bussresenärerna. Under sommaren har TV-skärmar installerats ombord på alla Blekingetrafikens bussar och från och med onsdag klockan 12 erbjuds nyheter, underhållning och information under bussresan. För den som vill arbeta eller surfa erbjuds gratis WiFi ombord.

Läs mer

Arkiverad

Tack till alla som firat med oss i sommar!

Vilken fantastisk sommar vi har haft! Invigningar och festligheter har avlöst varandra och vi är väldigt tacksamma för alla som har kommit förbi och firat tillsammans med oss.

Läs mer

Arkiverad

Nu kan du betala med Swish för resa med färdtjänst och sjukresa

Från 1 juli kan du betala med Swish vid resa med färdtjänst och sjukresa.

Läs mer

Arkiverad

Regler för skydd av personuppgifter GDPR

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt.

Läs mer

Arkiverad

Upprustning av Öresundstågen

Just nu pågår en upprustning av Öresundstågen. Under en 5 års period kommer 111 tåg fräschas upp , både exteriört och interiört. Följande kommer att göras:

Läs mer

Arkiverad

Gratis att ta med cykeln på tåget

Från och med den 10 december 2017 är det gratis att ta med cykel, i mån av plats, på Sturköpendeln och ombord på tåg inom Blekinge.

Läs mer

Arkiverad

Ny busstrafik i Sölvesborg firas med stor fest

Den 14 augusti från klockan 15 är det invigningsfest vid Extra i Mjällby. Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att prata med Blekingetrafiken och Bergkvarabuss.

Läs mer

Arkiverad

Nya avtal ska utveckla skärgårdstrafiken i Blekinge

Upphandlingen av skärgårdstrafiken i Karlskrona och Sölvesborg är nu klar och i dag har avtal undertecknats som kommer att bidra till ett attraktivare Blekinge genom en utvecklad skärgårdstrafik.

Läs mer

Arkiverad

Rekordstort resande 2016

Över 9 miljoner resor gjordes med Blekingetrafiken under 2016. Ökningen beror till stor del på förändringarna i Karlskronas stadstrafik, Sturköpendeln och införandet av Sommarkortet. De flesta Blekingebor har provat kollektivtrafiken och är nöjda med sin senaste resa.

Läs mer

Arkiverad

Sturköpendeln 1 år!

Ett år har gått sedan premiärturen med Sturköpendeln - en buss på vatten som tar dig snabbt och enkelt in till Trossö och tillbaka, restiden är endast cirka 20 minuter.

Läs mer

Arkiverad

Populärt att resa i skärgården

Nya skärgårdslinjer, fler båtar och vackert väder. Det är några av anledningarna till de många resor som gjorts i Blekinge skärgård sommaren 2016. Mellan 1 juni och 31 augusti gjordes strax över 117 000 resor med Blekingetrafiken, en ökning med ca 20 procent jämfört med 2015.

Läs mer

Arkiverad

Tack till alla som kom till Hoglands Park den 22 augusti!

Premiären av Karlskronas nya busstrafik firades rejält i Hoglands Park under måndagen den 22 augusti.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Nu kan du åka lokaltåg i Karlskrona

Från och med den 22 augusti är det möjligt att åka med Öresundståg och Krösatåg även mellan Bergåsa station och Karlskrona C. Detta gäller även i omvänd riktning och förutsätter att resenär innehar giltigt färdbevis.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Snabbare och tätare busstrafik i Karlskrona

Måndagen den 22 augusti går startskottet för satsningarna på förbättrad busstrafik i Karlskrona. Busslinjerna 1 - 8 som kör turer i stan, samt till och från förorterna, får fler snabbussar och tätare avgångar. En del linjer får ändrade linjesträckningar och hållplatser får nya namn. Utvecklingen görs för att tillgodose mångas resebehov.

Läs mer

Nyhet  |  Arkiverad

Köp dina bussbiljetter på Hemmakväll i Karlskrona

Fredagen den 8 april klockan 10 öppnar Hemmakväll sina nyrenoverade lokaler mittemot Karlskronas största hållplats Centrum, på Parkgatan 3 i Karlskrona. I samband med det öppnar Blekingetrafiken ännu ett försäljningsställe i Karlskrona.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Ny lag ger kollektivtrafikresenärer stärkta rättigheter

En ny lag (2015:953) som ger stärkta rättigheter för kollektivtrafikresenärer träder i kraft den 1 april. Region Blekinges Trafiknämnd har nyligen beslutat att ge Blekingetrafikens kunder ett ännu bättre skydd vid förseningar än den nya lagen kräver.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Tågresenärer nöjda med Krösatågen

Resenärerna är nöjda med Krösatågen och ger dem 8 poäng av 10 möjliga, vilket förmodligen gör dem till de nöjdaste tågresenärerna i landet. Framförallt utmärker sig personalen ombord med väldigt höga betyg.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Fler nöjda med Blekingetrafiken

Allt fler blekingebor väljer att resa kollektivt – under 2015 svarar 4 av 10 att de reser regelbundet med Blekingetrafiken. De årliga undersökningar som görs för Kollektivtrafikbarometern visar också att resenärernas betyg på Blekingetrafiken förbättrats under det gångna året.

Läs mer

Pressmeddelande  |  Arkiverad

Många väljer vattenvägen

En månad har gått sedan båttrafiken Sturköpendeln, som kör mellan Bredavik brygga på Sturkö och Handelshamnen, startade. Och det är bara att konstatera att resandet varit över förväntan.

Läs mer