Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Filtrering

Nyhet

Köp biljett med värdekod i biljettautomat

Byt din reskassa mot en värdekod och använd den i biljettautomaterna för att betala biljetter eller ladda ditt resekort.

Läs nyheten

Nyhet

Enklare att arbetspendla utanför Blekinge

Nu gör vi det enklare att arbetspendla och göra tjänsteresor utanför Blekinge.

Läs nyheten

Snart surfar du fritt på Öresundståg

Just nu installeras gratis WiFi på alla Öresundståg. Arbetet beräknas vara klart vid årsskiftet 2020/2021.

Läs nyheten

Ny tidtabell 17 augusti

Det blir en annorlunda höst. Vårt mål är att göra din resa så trygg som möjligt och vi följer såklart Folkhälsomyndighetens och Region Blekinges rekommendationer om coronaviruset covid-19. Res med omtanke och ta hand om dig.

Läs nyheten

Ett tack från våra biljett-kontrollanter

Tack för att du håller avstånd till våra biljettkontrollanter när du blippar ditt resekort eller app-biljett.

Läs nyheten

Ombudet i Karlshamn i konkurs

Vårt ombud Tågkiosken i Karlshamn har gått i konkurs. För tillfället har vi inget ombud i Karlshamn.

Läs nyheten

Nyhet

Köp biljett med värdekod i webshopen

Flytta din reskassas saldo och få en värdekod med motsvarande värde. Använd värdekoden i webshopen för att betala biljetter och ladda till ditt resekort.

Läs nyheten

Nyhet

Betala mot faktura i appen och webshopen

Nu kan du betala mot faktura i webshopen och i senaste versionen av appen.

Läs nyheten

Sommarens trafiknyheter, 2020

Anropsstyrda turer, tider anpassade för arbetspendlare, och nattstopp, är några av sommarens nyheter med start 15 juni.

Läs nyheten

Nyhet

Alla dina serviceresor på faktura

Nu kan vi äntligen berätta att vi har betalning mot faktura för alla sjukresor och resor med färdtjänst och Öppen närtrafik

Läs nyheten

Träffa vårt crew i sommar

I sommar har du möjligheten att träffa vårt crew när de turnérar genom Blekinge. Se turnéplanen för att ta reda på när crewet är i just din kommun.

Läs nyheten

Köp Sommarbiljetten från 25 maj

Från den 25 maj kan du förköpa Sommarbiljetten i appen eller ladda ditt nya resekort. Res i hela Blekinge med buss, tåg och båt mellan 15 juni till 16 augusti.

Läs nyheten

Upptäck Östra skärgården

Den 1 maj tjuvstartar vi sommaren med båtturer till Östra skärgården. Du reser torsdag – söndag från Fisktorget till Stenshamn.

Läs nyheten

Nyhet

Vi blir med cyklar

Snart kan du ta del av vårt nya tillskott och cykla vidare från stationen. Som en del i ett större samverkansprojekt har vi fått möjlighet att testa uthyrning av cyklar. Från början av maj 2020 till augusti 2021 är det möjligt att hyra cyklar.

Läs nyheten

Information angående coronaviruset

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Region Blekinges smittskyddsenhet angående coronaviruset covid-19.

Läs nyheten

Nyhet

Nu lanserar vi Företagsportalen

För att göra det enkelt att resa med kollektivtrafiken i tjänsten lanserar vi nu Företagsportalen där organisationer själva köper biljetter och får koll på sina resor. Företagsportalen är för dig som är ansvarig för organisationens tjänsteresor.

Läs nyheten

Ta med inspektionskvitto vid resor till Skåne

Från 1 mars 2020 krävs inspektionskvitto när du reser med Blekingetrafikens resekort i Skåne. Skånetrafiken stänger då sitt gamla biljettsystem.

Läs nyheten

Testa vår nya webshop

Var en av de första att testa vår nya webshop där du kan beställa det nya resekortet, ladda biljetter och aktivera biljetter.

Läs nyheten

Pressmeddelande

Nöjda kunder väljer Blekingetrafiken

Allt fler väljer att resa med Blekingetrafiken. Under 2019 gjordes 20 procent av resorna i Blekinge med kollektivtrafik, en ökning från 16 procent 2018. Allra flest kollektivtrafikresor görs i Karlskrona, men sedan Ronneby och Karlshamn fått ny stadstrafik ökar andelen kollektivtrafikresor även här.

Läs nyheten

Ses vi på turnén?

Välkommen förbi och träffa oss om du har frågor!

Läs nyheten

Nyhet

Nu närmar sig bytet

Under mars byter vi ut resekortet mot vårt nya kort, nya biljettautomater installeras och vi lanserar en ny webshop på blekingetrafiken.se. För att bytet ska bli så smidigt som möjligt gäller ditt röda resekort ända fram till den 30 april 2020. Sista dagen att ladda resekortet är den 14 mars, därefter reser du upp din period eller reskassa.

Läs nyheten

Nya tider för tåg och linje 500

Från och med den 15 december 2019 gäller ny tidtabell för tågen i Blekinge. Vi vill också uppmärksamma dig på att Kustbussen linje 500 mellan Karlskrona – Kalmar – Karlskrona har justerade tider.

Läs nyheten

Nya biljetter, rabatter och priser från 15 december

Från den 15 december 2019 gäller nya biljetter, nya rabatter och nya priser för kollektivtrafiken i Blekinge. Detta gäller i både det gamla och nya biljettsystemet.

Läs nyheten

Nyhet

Blekingetrafiken förlänger gamla biljettsystemet

Blekingetrafiken förlänger köp och laddning av biljetter i det gamla biljettsystemet till den 14 mars 2020. Från den 15 december 2019 gäller de nya biljetterna och rabatterna även i det gamla biljettsystemet.

Läs nyheten

Nyhet

Nu är vår hemsida uppdaterad

För att bättre kunna hjälpa dig som resenär så har vi nu uppdaterat vår hemsida. Några nyheter är ett nytt utseende, lättare att hitta det du söker och bättre tillgänglighetsanpassning.

Läs nyheten

Dags att beställa färdtjänst inför jul och nyår

Tänk på att vara ute i god tid när du ska beställa din färdtjänstresa under jul- och nyårshelgen. Vill du vara garanterad en resa på julafton/nyårsafton ska du beställa din resa senast 5 december.

Läs nyheten

Vi tar dig till och från Winnerbäck

Ställ bilen hemma och åk med oss till och från Lars Winnerbäcks konsert i NKT Arena lördagen den 16 november.

Läs nyheten

Ta bussen till hockeymatchen

Under hela hockeysäsongen 2019/2020 är du välkommen ombord på våra bussar för att åka till och från NKT Arena. Bussarna avgår under säsongens alla hemmamatcher med start fredag 20 september.

Läs nyheten

Säkrare betalningar från 14 september

Lördag den 14 september börjar ett nytt EU-direktiv för säkra elektroniska betalningar att gälla i Sverige.

Läs nyheten

Nyhet

Flytta din reskassas saldo till vår nya app

Nu är det möjligt att flytta din reskassa till vår nya app "Blekingetrafiken" för att köpa biljetter till motsvarande värde. Det enda du behöver är en värdekod och den senaste app-versionen.

Läs mer

Gör din resa skillnad?

Ja, faktiskt. Att resa tillsammans gör skillnad. Gör det du också, med vår nya app.

Läs mer

Känd låt blir Blekingetrafikens nya soundtrack

Idag lanserar Blekingetrafiken ett nytt soundtrack. Det är låten “Calleth You, Cometh I” av The Ark som har fått ny tolkning och ska användas i olika marknadsföringskampanjer framöver.

Läs mer

Nyhet

Betala med betalkort i vår nya app

Nu kan du betala dina biljetter med ditt betalkort i vår nya app. Ladda ner den senaste versionen av appen och lägg till betalkortet under "Inställningar"/"Betalningsinställningar".

Läs mer

Nya tidtabeller från 19 augusti

Läs mer

Skärpt tobakslag i kollektivtrafiken

Från och med idag den 1 juli 2019 skärps tobakslagen på ett flertal områden, däribland inom kollektivtrafiken. Våra resevillkor är uppdaterade, där punkt 6.7 avser rökning:

Läs mer

Pressmeddelande

Sveriges största tågaffär officiellt klar

Idag, den 14 juni undertecknas det nya trafikavtalet mellan Öresundståg AB och SJ, som tar över trafikutförandet av Öresundstågen från december 2020 och åtta år framåt. Det nya avtalet innehåller ännu fler parametrar som sätter kunden i centrum. Avtalet innebär också att 185 nya arbetstillfällen skapas i Sverige, flera av dem i Skåne.

Läs mer

Nyhet

Säkra din resa till Utklippan

Nu har vi släppt årets biljetter för skärgårdsturen mellan Handelshamnen och Utklippan.

Läs mer

Nyhet

Satsningar i kollektivtrafiken

Åk med badbussar till stranden, ta en kvällstur i skärgården och välj mellan fler avgångar på landsbygden. Det är några av satsningarna med start 17 juni.

Läs mer

Kunden i centrum i nytt avtal för Öresundstågen

Tisdagen den 21 maj tilldelades ett nytt trafikavtal för Öresundstågen. Det blir SJ AB som svarar för driften av Öresundstågen från och med december 2020. Det nya avtalet sätter kundens hela reseupplevelse i centrum.

Läs mer

Nyhet

Dags att planera årets första skärgårdsutflykt?

Nu är skärgårdstidtabellen för 2019 här. Ladda ner den redan idag och börja planera årets skärgårdsutflykter. Inom kort kommer den tryckta skärgårdstidtabellen finnas tillgänglig hos ombud, återförsäljare och turistbyråer i Blekinge.

Läs mer

Pressmeddelande

Kollektivtrafiken får höga betyg i Blekinge

Allt fler kunder hos Blekingetrafiken är nöjda, visar resultat från Kollektivtrafikbarometerns årsrapport för 2018. På ett år har andelen nöjda kunder ökat från 63 procent till 70 procent, vilket placerar Blekingetrafiken bland topp 5 i landet i jämförelse med andra lokala kollektivtrafikbolag.

Läs mer

Nya priser från den 4 mars 2019

Priserna justeras för biljetterna nedan från den 4 mars 2019. I mars lanserar vi även vår nya app Blekingetrafiken som innehåller nya biljetter och nya rabatter.

Läs mer

Nytt biljettsystem

I mars lanseras det nya biljettsystemet för kollektivtrafiken inom Blekinge län. Samtidigt lanseras en ny app, nya produkter och rabatter. Rabatterna börjar gälla i samband med att appen lanseras.

Läs mer

Nyhet

Fri övergång mellan Öppen närtrafik och tåg

Från och med 1 november 2018 har du möjlighet till fri övergång i stationszonen för resa i Öppen närtrafik med byte till tåg inom Blekinge. Detta gäller även i omvänd riktning.

Läs mer

Nyhet

Nya biljetter och rabatter i kollektivtrafiken i Blekinge

Region Blekinges styrelse beslutade idag om en ny pris- och produktmodell för kollektivtrafiken i Blekinge. Den nya modellen gör att det blir billigare för studenter, barn och seniorer att åka buss och tåg i Blekinge.

Läs mer

Blekingetrafiken lanserar Buss-TV

Blekingetrafiken lanserar en helt ny nyhets- och informationskanal som vänder sig till bussresenärerna. Under sommaren har TV-skärmar installerats ombord på alla Blekingetrafikens bussar och från och med onsdag klockan 12 erbjuds nyheter, underhållning och information under bussresan. För den som vill arbeta eller surfa erbjuds gratis WiFi ombord.

Läs mer

Tack till alla som firat med oss i sommar!

Vilken fantastisk sommar vi har haft! Invigningar och festligheter har avlöst varandra och vi är väldigt tacksamma för alla som har kommit förbi och firat tillsammans med oss.

Läs mer

Höstens tidtabell startar den 20 augusti

Från och med måndagen den 20 augusti gäller nya tider i kollektivtrafiken i Blekinge. Håll koll på om din tidtabell har ändrats genom att söka din resa i Reseplaneraren.

Läs mer

Nu kan du betala med Swish för resa med färdtjänst och sjukresa

Från 1 juli kan du betala med Swish vid resa med färdtjänst och sjukresa.

Läs mer

Regler för skydd av personuppgifter GDPR

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt.

Läs mer

Nyhet

Upprustning av Öresundstågen

Just nu pågår en upprustning av Öresundstågen. Under en 5 års period kommer 111 tåg fräschas upp , både exteriört och interiört. Följande kommer att göras:

Läs mer

Nyhet

Åk från Karlskrona till Göteborg/Stockholm tidig morgon

Från och med den 8 januari kan du åka Tågtaxi som tar dig från Karlskrona och Bergåsa till Emmaboda och Sj:s tåg mot Göteborg/Stockholm.

Läs mer

Gratis att ta med cykeln på tåget

Från och med den 10 december 2017 är det gratis att ta med cykel, i mån av plats, på Sturköpendeln och ombord på tåg inom Blekinge.

Läs mer

Pressmeddelande

Ny busstrafik i Sölvesborg firas med stor fest

Den 14 augusti från klockan 15 är det invigningsfest vid Extra i Mjällby. Det kommer att finnas aktiviteter för både vuxna och barn och möjlighet att prata med Blekingetrafiken och Bergkvarabuss.

Läs mer

Pressmeddelande

Nya avtal ska utveckla skärgårdstrafiken i Blekinge

Upphandlingen av skärgårdstrafiken i Karlskrona och Sölvesborg är nu klar och i dag har avtal undertecknats som kommer att bidra till ett attraktivare Blekinge genom en utvecklad skärgårdstrafik.

Läs mer

Pressmeddelande

Rekordstort resande 2016

Över 9 miljoner resor gjordes med Blekingetrafiken under 2016. Ökningen beror till stor del på förändringarna i Karlskronas stadstrafik, Sturköpendeln och införandet av Sommarkortet. De flesta Blekingebor har provat kollektivtrafiken och är nöjda med sin senaste resa.

Läs mer

Sturköpendeln 1 år!

Ett år har gått sedan premiärturen med Sturköpendeln - en buss på vatten som tar dig snabbt och enkelt in till Trossö och tillbaka, restiden är endast ca 20 minuter.

Läs mer

Pressmeddelande

Populärt att resa i skärgården

Nya skärgårdslinjer, fler båtar och vackert väder. Det är några av anledningarna till de många resor som gjorts i Blekinge skärgård sommaren 2016. Mellan 1 juni och 31 augusti gjordes strax över 117 000 resor med Blekingetrafiken, en ökning med ca 20 procent jämfört med 2015.

Läs mer

Tack till alla som kom till Hoglands Park den 22 augusti!

Premiären av Karlskronas nya busstrafik firades rejält i Hoglands Park under måndagen den 22 augusti.

Läs mer

Pressmeddelande

Nu kan du åka lokaltåg i Karlskrona

Från och med den 22 augusti är det möjligt att åka med Öresundståg och Krösatåg även mellan Bergåsa station och Karlskrona C. Detta gäller även i omvänd riktning och förutsätter att resenär innehar giltigt färdbevis.

Läs mer

Pressmeddelande

Snabbare och tätare busstrafik i Karlskrona

Måndagen den 22 augusti går startskottet för satsningarna på förbättrad busstrafik i Karlskrona. Busslinjerna 1 - 8 som kör turer i stan, samt till och från förorterna, får fler snabbussar och tätare avgångar. En del linjer får ändrade linjesträckningar och hållplatser får nya namn. Utvecklingen görs för att tillgodose mångas resebehov.

Läs mer

Köp dina bussbiljetter på Hemmakväll i Karlskrona

Fredagen den 8 april kl 10 öppnar Hemmakväll sina nyrenoverade lokaler mittemot Karlskronas största hållplats Centrum, på Parkgatan 3 i Karlskrona. I samband med det öppnar Blekingetrafiken ännu ett försäljningsställe i Karlskrona.

Läs mer

Pressmeddelande

Ny lag ger kollektivtrafikresenärer stärkta rättigheter

En ny lag (2015:953) som ger stärkta rättigheter för kollektivtrafikresenärer träder i kraft den 1 april. Region Blekinges Trafiknämnd har nyligen beslutat att ge Blekingetrafikens kunder ett ännu bättre skydd vid förseningar än den nya lagen kräver.

Läs mer

Pressmeddelande

Tågresenärer nöjda med Krösatågen

Resenärerna är nöjda med Krösatågen och ger dem 8 poäng av 10 möjliga, vilket förmodligen gör dem till de nöjdaste tågresenärerna i landet. Framförallt utmärker sig personalen ombord med väldigt höga betyg.

Läs mer

Pressmeddelande

Fler nöjda med Blekingetrafiken

Allt fler blekingebor väljer att resa kollektivt – under 2015 svarar 4 av 10 att de reser regelbundet med Blekingetrafiken. De årliga undersökningar som görs för Kollektivtrafikbarometern visar också att resenärernas betyg på Blekingetrafiken förbättrats under det gångna året.

Läs mer

Pressmeddelande

Många väljer vattenvägen

En månad har gått sedan båttrafiken Sturköpendeln, som kör mellan Bredavik brygga på Sturkö och Handelshamnen, startade. Och det är bara att konstatera att resandet varit över förväntan.

Läs mer