Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
En äldre herre med svart basker ler mot kameran.

Fria resor för Sölvesborgs seniorer

En äldre herre med svart basker ler mot kameran.
Senast uppdaterad: 2024-03-20 klockan 15.13

Nu kan sölvesborgare som är 70 år eller äldre åka kollektivtrafik helt gratis under vissa tider på dygnet inom kommunen.

Sölvesborgs kommun har tagit beslut om att erbjuda detta i samarbete med Blekingetrafiken under slutet av förra året, för att göra det enklare för seniorer att träffas och minska ensamheten bland äldre.

– Äntligen får våra äldre medborgare ta del av detta erbjudande. Det har varit så efterlängtat, säger Birgit Birgersson Brorsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun.

– Att låta personer som är 70 år eller äldre åka gratis inom kommunen under vissa tider på dygnet är en mycket positiv nyhet för Sölvesborgs seniorer. Dessutom nyttjar vi bussarna bättre, minskar bilberoendet och bidrar samtidigt till en bättre miljö. Det tjänar vi alla på – såväl unga som äldre, säger Rasmus Månsson, Marknad- och försäljningschef på Blekingetrafiken.

Seniorbiljetten gäller följande dagar och tider

  • Måndag till fredag mellan klockan 9–15 och klockan 18.00–04.00.
  • Lördag, söndag och röd dag, gratis hela dygnet.

Mer information om hur resekortet fungerar skickas ut tillsammans med resekortet.

Läs våra frågor och svar för seniorer eller läs mer på Sölvesborgs kommuns hemsida.

Tillfälligt fel är löst

På grund av ett tillfälligt tekniskt fel saknade resekorten biljetter i slutet av vecka 11. Felet är nu löst och alla resekort ska blippa grönt mot biljettläsaren ombord på bussen. Upplever du problem och är senior som omfattas av fria resor inom Sölvesborgs kommun är du välkommen att kontakta vår kundservice. Välkommen ombord!

Publicerad: 2024-03-01 klockan 14.28