Vår trafik

Buss, båt eller tåg? Valet är ditt.

Upplev Blekinge skärgård året runt. Under höst, vinter och vår kör vi linjetrafik till några av de största öarna i Blekinge. Under sommaren utökar vi skärgårdstrafiken med flera turer och destinationer. 

Vi ansvarar för busstrafik i alla Blekinges kommuner, Kustbussen mellan Blekinges centralorter, och stadstrafik i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg. I vissa områden ansvarar vi även för skolskjutstrafiken.

Med Blekingetrafiken kan du resa med Krösatåg, Pågatåg och Öresundståg. Krösatågen tar dig från Karlskrona till Emmaboda och vidare mot Kalmar, Växjö och Göteborg/Stockholm. Pågatåg reser du med mellan Karlshamn och Kristianstad. Öresundståg kör längs Blekinges kust och vidare genom Skåne till Köpenhamn. 

Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. I Blekinge hanterar Region Blekinge tillstånd för färdtjänst och du reser med Blekingetrafikens särskilt anpassade minibussar och personbilar. Vi har även hand om Sjukresor då du behöver resa till vården med Blekingetrafikens eller Region Blekinges bussar.