Busstrafik

Vi ansvarar för busstrafik i alla Blekinges kommuner, Kustbussen mellan Blekinges centralorter, och stadstrafik i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg. I vissa områden ansvarar vi även för skolskjutstrafiken.

Stadsbuss

I Karlskrona reser du i stadstrafiken med linje 1–9 och 12. I Ronneby finns stadstrafik med linje 1–4 och i Karlshamn finns stadstrafik med linje 1–3.

Moderna elhybridbussar trafikerar linje 1, Saltö–Centrum–Lyckeby, och linje 1–3 i Ronneby. Elhybridbussen drivs av en elmotor när den körs i låga hastigheter, vilket är bättre för miljön och gör trafiken tystare.

Regionbuss

Du som exempelvis reser mellan kommunerna i Blekinge reser med våra Regionbussar. Bussarna har fräsch och modern interiör, nya golv och säten. Bussarna körs med fossilfritt bränsle.

Kustbussen

Med vår expressbuss Kustbussen tar du dig snabbt och bekvämt mellan Blekinges centralorter och till Kalmar och Växjö.

Samtliga linjer trafikeras med en ny modern dubbeldäckare:

  • Ronneby–Tingsryd–Växjö (linje 240/840).
  • Karlskrona–Ronneby–Karlshamn–Olofström (linje 600).
  • Karlskrona–Kalmar (linje 500).

Kustbussen, linje 600, mellan Karlskrona och Olofström fungerar som ett komplement till Öresundstågstrafiken och skapar halvtimmestrafik genom hela Blekinge.

Flygbuss

Blekingetrafiken kör inte Flygbuss, men du kan åka med Bergkvarabuss eller D2 Taxi.

Nattstopp

I Karlshamns kommun erbjuder vi nattstopp från den 15 juni 2020. Det innebär att du som reser med turer avgångstid efter klockan 21 alla dagar, kan få stiga av på sträckan mellan hållplatser.

Du meddelar var du vill stiga av redan när du går ombord på bussen. Bussföraren avgör var det är möjligt och trafiksäkert för dig att stiga av.