Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
Två tjejer med tatuering sitter ombord på ett Öresundståg.

Åk buss 666 till Sweden Rock

Två tjejer med tatuering sitter ombord på ett Öresundståg.
Senast uppdaterad: 2024-05-06 klockan 11.51

I sommar erbjuder via flera resmöjligheter till och från Sweden Rock. Förutom tåg genom Blekinge lanseras en helt ny extrainsatt Kustbuss 666.

Beroende på tid på dygnet blir det olika turer att välja mellan under dagarna och kvällarna. På sena kvällar åker du Kustbussen 666 hela vägen till Karlskrona via bland annat Nättraby, Listerby, Ronneby och Karlshamn. Dagtid kompletterar bussen tågens ankomster och avgångar vid Karlshamns resecentrum där byte görs till Kustbussen 666 mot slutdestinationen i Norje.

– Vid stora evenemang i Blekinge är vi alltid angelägna om att kunna bidra med resmöjligheter. I nära dialog med arrangören har vi kommit fram till en lösning med buss som möjliggör resor från östra Blekinge till festivalområdet. Vi förstärker våra Kustbussar som redan idag kör genom Blekinge på vardagar med extraturer och ändrad rutt, säger Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

– Som vanligt gäller ingen platsgaranti vid köp av biljetter, men varje buss har en kapacitet på 85 sittplatser och fler bussar står i standby. Vi har fått många önskemål om evenemangstrafik till Sweden Rock av både kunder och allmänhet och vi hoppas därför att detta upplägg blir lyckat, så att vi kanske kan utveckla konceptet kommande år, säger Jakob Emander, Trafikchef på Blekingetrafiken.

Biljetter, rabatter och priser

Blekingetrafikens ordinarie biljetter, rabatter och priser gäller. Biljetten köps enklast i förväg i appen och aktiveras innan ombordstigning. Det finns rabatter för barn/ungdomar 7–19 år, studenter och seniorer 65+ år, dessutom tillsammansrabatt om flera köper en gemensam biljett. I appen finns även tidtabell.

Läs mer om evenemangstrafiken till och från Sweden Rock.

Publicerad: 2024-04-19 klockan 08.01