Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
Blekingetrafikens vita logotyp mot röd bakgrundsfärg.

Flytta din reskassas saldo till vår nya app

Blekingetrafikens vita logotyp mot röd bakgrundsfärg.
Publicerad: 2019-09-06 klockan 14.11  |  Nyhet  |  Arkiverad

Nu är det möjligt att flytta din reskassa till vår nya app "Blekingetrafiken" för att köpa biljetter till motsvarande värde. Det enda du behöver är en värdekod och den senaste app-versionen.

Besök vår webshop för att flytta din reskassa och skaffa en värdekod samt ladda ner senaste versionen av vår app nu.

Så går det till att flytta ditt reskassa-saldo

 1. Besök vår webshop och "Flytta reskassa".
 2. Fyll i ditt Resekorts kortnummer. Tryck på "Nästa".
 3. Välj om du vill få värdekoden via SMS eller e-post.
 4. Ange ditt mobilnummer eller e-postadress. Tryck på "Nästa".
 5. Ange verifikationskoden för att verifiera flytten.
 6. Läs igenom och godkänn villkoren. Klicka på "Slutför".
 7. Klicka till sist på länken du fått via e-post/sms för att automatiskt lägga till värdekoden i appen. Du kan även lägga till värdekoden manuellt i appen via Inställningar.

Resekortet spärras vid flytt av reskassans saldo. Du kan endast köpa biljetter inom Blekinge, länsöverskridande biljetter kommer under 2019. Det går inte att flytta perioder. Värdekoden kan endast användas i vår nya app, där rabatterna inom nya biljettsystemet tillämpas. 

Det finns flera fördelar att flytta din reskassas saldo till appen:

 • Du kan nyttja hela ditt kvarvarande saldo till att köpa biljetter i appen. Ofta händer det att det finns ett restvärde kvar på Resekortet som inte räcker till ett nytt biljettköp (vilket gör att du måste fylla på reskassan med jämna hundralappar i t.ex. biljettautomaten). Nu slipper du det när du kan flytta hela beloppet!
 • Du kan börja använda vårt nya biljettsystem med våra nya rabatter. Med reskassa får du endast 10 % i rabatt, medan det i appen är möjligt att få mellan 25–40 % i rabatt på enskilda biljetter och 25 % i rabatt på totalpriset om ni är fler än en resenär.
 • Om värdekodens värde överstiger biljettpriset så betalas hela biljetten utan att du behöver betala med ditt betalkort eller med Swish vid köpet.
 • Om värdekodens värde understiger biljettpriset så behöver du endast betala den överstigande delen. På så vis kan du delbetala biljetten med din värdekod.
 • I appen kan du dessutom snabbt och enkelt söka din resa, lägga till favoriter, se avgångstider och linjenummer, upptäcka driftstörningar, få en överblick över vilka zoner din biljett är giltig i, och ta del av tillfälliga erbjudanden.

För att köpa en biljett med värdekod så söker du din resa i appen, väljer biljettyp och antal resenärer. Dra sedan i reglaget "Betala med värdekoder" så nollställs eller delbetalas din biljett. Du behöver dock följa steg 1–7 ovan för att skaffa dig en värdekod.

Sidan uppdaterad: 2024-04-16 klockan 11.58