Var god acceptera Marknadsföring-cookies för att använda Google Translate.
Laddar Google Translate...
Något gick fel, testa att ladda om sidan.
Två personers händer håller i varsin mobiltelefon och "flyttar" en biljett sinsemellan.

Nu kan du låna ut din biljett i appen

Två personers händer håller i varsin mobiltelefon och "flyttar" en biljett sinsemellan.
Publicerad: 2023-03-20 klockan 07.24  |  Pressmeddelande

Du har periodbiljett men reser inte alla dagar? Nu kan du ge någon annan lite extra skjuts med dina periodbiljetter som du har i vår app.

Idag görs majoriteten av alla biljettköp till buss och tåg i vår app. Kunderna har efterfrågat möjligheten att låna ut digitala biljetter. För ett hushåll till exempel, innebär det att biljetten kan användas till max av flera olika användare av appen. Förhoppningen är att fler resor ska göras med kollektivtrafiken i Blekinge.

– Vi vet att kunderna är mycket mer digitala idag, det ser vi inte minst genom att resandet med vår app ökar hela tiden. Nu blir det smidigt att låna ut biljetten eftersom det sker digitalt oberoende av var du och mottagaren befinner sig, säger Mona Glans, trafikdirektör på Blekingetrafiken.

Så här går det till

För att låna ut en digital biljett i appen behöver du ha ett registrerat Mitt konto. Mottagaren av biljetten behöver inte ha Mitt konto men däremot behövs vår app. Låna ut-funktionen hittar du genom att klicka på en aktiv biljett i Biljetter-vyn.

Det är möjligt att låna ut 30-dagars- och 365-dagarsbiljetter under minst fyra timmar. En aktiv 30-dagarsbiljett lånas ut max 15 gånger, max en gång per kalenderdygn, till max fem olika andra mobilanvändare. En aktiv 365-dagarsbiljett går att låna ut maximalt 185 gånger, högst en gång per kalenderdygn, till som flest fem olika andra mobilanvändare.

Läs mer om appen.

Sidan uppdaterad: 2024-03-18 klockan 11.23