Nyheter och pressmeddelanden

Håll dig uppdaterad. Här samlar vi det mesta som händer i vår verksamhet, såsom nyheter och pressmeddelanden.

Senast uppdaterad: 2023-01-19 klockan 10.30

Efterlängtad skärgårdstur mellan Ronneby och Tjärö

I sommar blir det möjligt att åka med Blekingetrafikens skärgårdsbåt från Ronneby Marina, via Karön, Stora Ekön till Tjärö. Satsningen är efterlängtad då Tjärö är ett populärt resmål för både Blekingebor och turister.

Det är Affärsverken AB som kommer att köra skärgårdslinjen på uppdrag av Blekingetrafiken. Avtalet sträcker sig till och med sommaren 2025.

Dagliga turer till Tjärö

Skärgårdsbåten kör två turer om dagen, alla dagar i veckan, med start måndagen den 27 juni. Resan tar cirka en timme enkel väg. Biljett köps ombord på båten med betalkort eller Swish.

- Även om resan är en fantastisk upplevelse i sig, är Tjärö är ett populärt resmål för hela familjen. Det finns redan en skärgårdsbåt mellan Karlshamn och Tjärö, nu känns det roligt att vi binder ihop skärgården ännu mer med den här satsningen, säger Mona Glans Trafikdirektör på Blekingetrafiken.

- Vi erbjuder både kommuninvånare och besökare möjligheten att få uppleva vår fantastiska skärgård. Satsningen som Ronneby kommun gör bidrar till en tillgängligare skärgård där vi knyter ihop våra idylliska skärgårdsöar och besöksmål, säger Torbjörn Lind Näringslivschef på Ronneby Kommun.

- Det går att kombinera sin skärgårdstur till och från Tjärö med att åka hem via Järnavik, där Tjäröbåten lägger till. Under sommaren kör vi en anropsstyrd linje med våra servicefordon mellan Bräkne-Hoby och Järnavik, säger Jakob Emander Trafikchef på Blekingetrafiken. 

Ekenäs – Karön med Blekingetrafiken

Från och med 1 juni kör M/F Astrid mellan Ekenäsbryggan och Karön. Under högsäsongen från 27 juni utökas utbudet med fler turer. Resan tar 5 minuter och biljett köps ombord på båten med betalkort eller Swish.

Ändrad resväg för M/F Astrid

Även i sommar erbjuds dagliga turer med M/F Astrid längs Ronnebyån till Brunnsparken. Båten fortsätter direkt till Ekenäs och Karön. Båten kommer inte angöra Aspan och Harön i sommar. Ombord erbjuds guidning via hörlurar på svenska för vuxna och barn. Det finns även guidning på engelska, tyska och danska.

För mer information, kontakta:

Mona Glans, Trafikdirektör på Blekingetrafiken
Telefonnummer: 0455-73 71 70

Torbjörn Lind, Näringslivschef på Ronneby Kommun
Telefonnummer: 073-317 01 89

Publicerad: 2022-04-27 klockan 14.44